Problemele provocate de romani in Marea Britanie, un raport tinut secret de guvern

Problemele provocate de romani in Marea Britanie, un raport tinut secret de guvern
Un raport privind impactul semnificativ al imigratiei din Romania si Bulgaria asupra sistemului de ajutoare sociale din Marea Britanie a fost tinut secret de guvernul laburist.

Ministrii laburisti au promis in repetate randuri ca vor impune restrictii vizand imigrantii din Europa de Est, inclusiv din Romania si Bulgaria, pentru a putea tine situatia sub control si a apara slujbele muncitorilor britanici, afirma The Telegraph.

Insa, documentele dezvaluite de presa arata ca 27% dintre imigrantii din cele mai noi state membre UE au un nivel scazut de educatie, iar in 2009 peste 15% dintre ei solicitau ajutoare de somaj.

Studiile arata ca probabilitatea ca romanii si bulgarii sa solicite astfel de asistenta financiara din partea statului este mai mare decat in cazul altor grupuri de imigranti din Marea Britanie.

In prezent, romanii si bulgarii nu au dreptul sa ceara ajutoare sociale decat dupa un an de munca in Marea Britanie, insa, studiul arata ca, la doi ani de la sosire, unul din sapte cere asistenta financiara din partea statului, inclusiv ajutor de somaj.

Unul dintre rapoarte afirma si ca, in pofida implementarii unor cote de imigratie, numarul celor care au ajuns in Marea Britanie din Romania si Bulgaria a crescut semnificativ dupa ce cele doua tari au aderat la UE, in 2007.

In plus, probabilitatea ca o familie sa aiba mai mult de patru copii este mai mare in cazul romanilor si bulgarilor decat in cazul imigrantilor din alte tari, ceea ce reprezinta o povara importanta pentru sistemul de invatamant, in special la Londra, unde s-au stabilit mai mult de jumatate dintre imigrantii din cele doua tari.

Peste 3% dintre imigrantii romani si bulgari au cel putin cinci copii, arata studiile.

Laburistii, acuzati ca au incercat sa ascunda adevarul

Un alt document tinut secret de laburisti arata ca, in timp ce populatia Romaniei si Bulgariei a scazut intre 2004 si 2010, cea a Marii Britanii a crescut considerabil. In aceeasi perioada, rata somajului din cele doua tari a scazut, in timp ce cea din Marea Britanie a crescut.

Laburistii au fost acuzati ca au incercat sa ascunda adevarul privind mai multe rapoarte secrete care arata impactul imigratiei asuupra populatiei, studii care au costat contribuabilii peste 165.000 de lire sterline, relateaza Sunday Express.

Studiile, comandate in timpul guvernului laburist, arata o crestere neta a imigratiei de 178.000 pe an. In plus, probabilitatea somajului este mai mare in randul imigrantilor decat in randul britanicilor.

Unul dintre documente atrage atentia ca mai multe de o treime din populatia Londrei este formata in prezent din imigranti.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prezența la vot la ora 19.00 în județul Botoșani: 41,69 %

astăzi, 19:06
54

154.175 de botoșăneni s-au prezentat până la ora 19.00  la secțiile de votare din județul Botoșani.Potrivit Autorității Electorale Permanente, în mediul urban din județu...

Prezența la vot la ora 18.00 în județul Botoșani: 39,29 %. Abia de la această oră în municipiul Botoșani s-a depășit o prezență de 25%

astăzi, 18:19
315

145.300 de botoșăneni s-au prezentat până la ora 18.00 la secțiile de votare din județul Botoșani.Potrivit Autorității Electorale Permanente, în mediul urban din județul...

Prezența la vot la ora 16 în județul Botoșani: 32,82 %

astăzi, 16:02
395

107.224 de botoșăneni s-au prezentat până la ora 16 la secțiile de votare din județul Botoșani.Potrivit Autorității Electorale Permanente, în mediul urban au votat 38.656 pers...