Prima ninsoare a făcut prăpăd în Nordul Moldovei

Prima ninsoare a făcut prăpăd în Nordul Moldovei

Vremea va fi mai rece în următoarea perioadă în majoritatea zonelor din România. Înnorări vor fi în prima parte a zilei în sud-estul ţării, în extremitatea sudică şi cea de est, unde doar izolat vor mai fi posibile precipitaţii slabe - fulguieli în Moldova, a anunțat ANM.

Noaptea cerul se va înnora în regiunile nordice, iar spre dimineaţă în nordul Moldovei local vor fi precipitaţii mixte cu depunere de polei.

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele de nord ale Moldovei, unde prima ninsoare abundentă din acest an a creat probleme foarte mari.

În judeţul Botoşani, zeci de multe maşini au rămas împotmolite în zăpadă, iar alte zeci de şoferi au derapat din cauza poleiului şi au creat ambuteiaje în trafic. Ieri, trei drumuri au fost temporar închise, iar în prezent mai sunt închise două sectoare de drum județean, respectiv la ieșirea Rediu - Iași (15 km) și Dângeni – Mihălășeni pe 4 kilometri. Până la orele amiezii acestea vor fi redate circulației. ISU Botoșani a avut zeci de intervenții pe parcursul zilei de ieri, misiuni terminate fără incidente.

“Judetul Botoșani s-a aflat până  la ora 20:00 sub Atenționare cod GALBEN de ninsori abundente și viscol. Pe parcursul zilei de 29.12.2019 echipajul de pompierii militari, aflat în misiune de patrulare, împreună cu un buldoexcavator de la Primăria Unteni au intervit pe DJ 294, între DN 29 si Gulioaia pentru evacuarea a noua persoane din patru autoturisme ramase înzăpezite. Doua dintre persoane au fost transportate acasă, la Unteni. Alte patru persoane au fost preluate de către un autoturism care îi aștepta la DN 29. Alte două persoane au fost preluate de un tractor si transportate acasă, iar o femeia a fost tansportată la Botoșani, pentru a înnopta la rude.  În total au fost șapte autoturisme înzăpezite pe acest tronson de drum. Trei autoturisme au fost deszăpezite, continuandu-și  drumul spre casă. Intervenția a fost îngreunată de stratul mare de zapadă de pe șosea și vântul puternic care a viscolit  zăpada și formează suluri pe partea carosabilă. Pompierii militari au intervenit și pentru scoaterea din șanț a altor două autoturisme de pe DN 29 între localitățile Vlădeni și  Huțani si un autoturism ajuns într-un șanț în apropiere de ferma Popăuți. Dispeceratul integrat ISUJ - SJA a primit pe parcursul zilei 18 apeluri de urgență în care erau porțiuni de drum greu practicabile din cauza căderilor se zăpadă acestea fiind redirectionate către SVSU. SDN și DJDP care au intervenit cu utilaje”, au explicat reprezentanții ISU Botoșani.  

În judeţul Suceava au fost semnalate probleme mai mari pe sectoarele de drum unde viscolul puternic a făcut dificilă intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Un microbuz cu 11 persoane, din Republica Moldova, s-a răsturnat la intrarea în localitatea Răducăneni din Iaşi, din cauza şoferului care nu a adaptat viteza la condiţiile meteo. Niciun pasager nu a fost rănit grav.

În județul Suceava se circulă în continuare în condiții de iarnă pe toate căile de comunicații rutiere, iar intervenția pentru deszăpezire a fost îngreunată din cauza viscolului.

Monitorizarea situației continuă și la această oră, fiind asigurată prezența utilajelor, a pompierilor militari și a echipajelor de poliție pentru a preveni eventuale situații de urgență provocate de condițiile meteo nefavorabile.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
115

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
113

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...