Preț mai mic la motorină pentru agicultori până în 2023

Preț mai mic la motorină pentru agicultori până în 2023

Agricultorii români vor putea cumpăra pe mai departe motorină la prețuri mai mici decât ceilalți consumatori până la nivelul anului 2023 inclusiv.

Acest lucru după ce la mijlocul acestei săptămâni a apărut un act normativ, Hotărârea Guvernului nr. 1.084/2020, publicată în Monitorul Oficial 1.234, ce stabilește că ajutorul de stat de care beneficiază în prezent agricultorii din țara noastră, respectiv un nivel mai scăzut al accizei la motorina, se va aplica până în 31 decembrie 2023.

Ajutorul de stat pentru agricultori se acordă, după regulile stabilite de HG 1.174/2014, de cinci ani și, în lipsa unei prelungiri, ar fi expirat la sfârșitul acestui an, scrie Avocatnet.ro.

Schema de ajutor stabilește că cei care fac agricultură, indiferent de forma de organizare (producători agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale și/sau persoane juridice, grupuri de producători etc.), beneficiază de un preț mai mic al motorinei utilizate pentru lucrările agricole, rezultat din aplicarea unei accize mai mici.

De reducerea substanțială a prețului motorinei pot beneficia, conform HG 1.174/2014, agricultorii care depun anual o cerere la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

 

Spune-ne opinia ta