Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

Un român s-a aruncat în apele Tibrului și a salvat o femeie care voia să se sinucidă. Și-a riscat viața pentru a o salva. Știrea a fost la toate canalele italiene de știri, însă nici una nu a precizat că eroul zilei este de fapt un român.

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

   Foto: stiridiaspora.com

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român. De ce? 

Atunci când sunt fapte de condamnat, infracțiuni sau alte grozăvii, televiziunea și presa italiană nu uită niciodată să menționeze că autorii sunt români. În presa scrisă găsim chiar și numele complete alături de vârstă și alte detalii. Poate că nu este o faptă chiar de condamnat, oprobriul public fiind uneori mai de temut decât închisoarea pentru unii dintre conaționali. 

Ieri seară însă, un român a făcut o faptă demnă de tot respectul: s-a aruncat în apele Tibrului și a salvat o femeie care voia să se sinucidă. Și-a riscat viața pentru a o salva. A ținut-o la suprafață până ce autoritățile au intervenit și i-au scos din apă pe amândoi, arată stiridiaspora.ro.

Știrea a fost la toate canalele italiene de știri, însă nici una nu a precizat că eroul zilei este de fapt un român. În acest caz nu era nevoie de nume și prenume, ci doar mențiunea că "acești români" pe care îi condamnă tot timpul nu sunt toți la fel și iată, unii își riscă viața doar pentru a face bine. Românul nostru se afla la muncă acolo și și-a continuat treaba, după toată întâmplarea demnă. 

Poate că n-am fi aflat niciodată despre el, dacă publicația Il Messagero n-ar fi strecutat această informație, ignorată de toată mass-media italiană: eroul este un român. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
268

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5265

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
203

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...