Preotii si-au facut asociatie sindicala, dar sunt amenintati cu raspopirea

Preotii si-au facut asociatie sindicala, dar sunt amenintati cu raspopirea

   bizchannel.ro

Un grup de preoti olteni a format o asociatie cu scopul de a oferi publicului informatii transparente si sa apere drepturile sociale, dar Biserica ii catalogheaza insa drept "rebeli" si ii ameninta cu caterisirea.

Asociatia Apostolia, care se adreseaza atat preotilor, cat si enoriasilor, isi propune sa promoveze dreapta credinta, pastrarea traditiilor, a moralei crestine, dar si sa apere drepturile sociale, administrative si economice ale preotilor si mirenilor, potrivit Adevarul.

"Preotul nu mai este ce a fost in societatea romaneasca si ce ar trebui sa reprezinte pentru oricare dintre noi, adica un reper. Preotul a ajuns sa traiasca din mila oamenilor, ceea ce este de neacceptat! Sprijinul primit de la stat e vazut ca o salarizare, dar nimeni nu stie ca acest sprijin nu acopera nici macar necesitatile minime ale unui preot", a precizat presedintele asociatiei, parintele Viorel Dica.

Initial, Mitropolia Olteniei si-ar fi dat acordul, dar a adaugat ca nu poate fi de acord cu o organizare sindicala. Primul care a trecut la amenintari a fost Prea Sfintia SA Sebastian al Slatinei si Romanatilor. Acesta a chematla ordin preotii, cerandu-le sa se retraga din sindicat.

Mai mult, un comunicat al Patriarhiei Romane ii numeste pe cei care adera la aceste organizatii "ispititi de duh de ratacire, de dezbinare si iesire din disciplina si comuniunea bisericeasca", scrie ziare.com.

Membrii asociatiei au incercat si in 2008 sa obtina personalitate juridica pentru primul sindicat al preotilor si mirenilor din Romania, Pastorul cel Bun. In ciuda amenintarilor Mitropoliei Olteniei ca vor fi deferiti consistoriului ei au continuat demersurile in justitie si au reusit sa obtina hotararea judecatoreasca de infiintare a Asociatiei Apostolia, pe baza unui statut juridic.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o gospodărie din județ, soldat cu pagube materiale

astăzi, 08:19
114

Un incendiu a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 24 octombrie a.c., în satul Vatra, din comuna Hudești.Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, împreună cu po...

Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, învestit în funcție

astăzi, 08:09
82

Încă un primar din județul Botoșani a fost învestit în funcție. Este vorba de primarului orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, care a depus, duminică, jurământul, &icir...

Primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, a depus jurământul

astăzi, 08:03
99

Constituită prin Ordinul Prefectului Județul Botoșani, ședința de validare a mandatului primarului și a consilierilor locali Bucecea, s-a desfășurat, duminică, într-un cadru solemn, cu ...