Populația municipiului Botoșani datoare vândută la Nova Apa Serv SA

Populația municipiului Botoșani datoare vândută la Nova Apa Serv SA

Conform ultimelor calcule întocmite la nivel serviciului comercial din cadrul societății Nova Apa Serv SA, debitele abonaților, atât persoane fizice cât și agenți economici, se ridică în acest moment la aproximativ 12,6 milioane de lei.

După cum a explicat Cristian Romavoschi, șeful serviciului comercial, cea mai mare pondere a datornicilor se înregistrează la nivelul municipiului Botoșani, ajungând la circa 9,5 milioane de lei.

“La 30 octombrie anul curent, populația de la blocuri înregistrează un debit de peste 7 milioane de lei, în timp ce locuitorii de la case au datorii de aproape un milion de lei. Și la nivelul agenților economici înregistrăm restanțe în cuantum de 781 de mii de lei, în timp ce instituțiile statului ajung să datoreze regiei de apă aproape 500 de mii de lei”, a precizat Cristian Romanovschi.

Singura posibilitate de a recupera aceste datorii rămâne instanța de judecată și ulterior executarea silită. Dacă în anii anteriori reprezentanții regiei apelau la măsuri extreme de debranșare de la rețea a rău platnicilor, în special a locuitorilor de la case, în acest moment, în plină pandemie, aceste operațiuni nu mai pot avea loc, legea interzicând acest lucru.

(Mihai Vieriu)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
33

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
57

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
349

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...