Pompierii botoşăneni, alături de copiii cu sindrom down - FOTO

Pompierii botoşăneni s-au alăturat, duminică, copiilor cu sindrom down, în „Ştafeta Prieteniei”. Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare prin sport – Ştafeta Prieteniei” a constituit un real schimb de experienţă, între o instituţie care oferă protecţie şi o „lume  prietenoasă, pură şi zâmbitoare”.

Pompierii botoşăneni, alături de copiii cu sindrom down - FOTO

Activitatea s-a desfășurat în sala de sport a Școlii nr. 11 din municipiul Botoșani, în parteneriat cu Direcţia  pentru Sport a Judeţului Botoşani, Special Olympics Romania, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, Inspectoratul de Poliţie Botoşani – Serviciul Ordine Publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, Filiala Crucea Roşie Botoşani și Colegiul Medicilor Dentiști.

Concursul  „Ştafeta Prieteniei” s-a desfășurat pe echipe, având în componenţă un copil cu Sindrom Down, un copil tipic și un pompier, un polițist ori un jandarm. Concurenţii și-au demonstrat abilităţile sportive la traseul aplicativ ”ștafeta” și la trasul frânghiei.

Pompierii au descoperit nişte copii minunaţi, sinceri, iubitori, zâmbitori, pentru care locul I nu există, ci doar plăcerea de a practica un sport.


Organizată pentru al treilea an consecutiv, competiţia a urmărit creşterea importanţei sportului, mişcării fizice, activităţilor recreative în viaţa persoanelor cu nevoi speciale,  îmbunătăţirea stării de sănătate şi creşterea progresivă a calităţii vieţii  sportivilor cu abilităţi scăzute, posibilitatea practicării diferitelor forme ale exerciţiului fizic şi a sportului, acoperind astfel trebuinţele multiple specifice persoanelor cu dizabilităţi şi anume: MIŞCARE,  COMUNICARE şi INTEGRAREA  în SOCIETATE.

La sfărşitul concursului, pompierii au oferit copiilor speciali câte o medalie, declarându-i pe toți învingători.
ISU Botoşani se implică în viaţa comunităţii şi susţine astfel de acţiuni menite să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu Sindrom Down prin învăţarea modului corect de interacţionare cu aceştia, încurajarea prieteniilor între copii, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni. (Comunicat de presa)
 


Despre sindromul Down!

Sindromul Down nu este o boală. Este o situaţie genetică care implică o colecţie de caracteristici comune, nu numai fizice, ci şi care vizează funcţionalitatea mintală sau natura dificultăţilor de învăţare. Sindromul Down este cauzat de prezenţa unui cromozom 21 în plus. Fiecare copil cu sindrom down este unic şi are propria personalitate. Trăiesc aceleaşi emoţii şi sentimente ca oricare alt copil.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
152

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
107

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
96

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...