Ploi şi temperaturi scăzute, anunţate de meteorologi pentru judeţul Botoşani

Vremea va continua să aibă un aspect mohorât şi în următoarele zile la Botoşani, precipitaţiile fiind aduse de un ciclon care se roteşte deasupra ţării şi care produce, în unele zone, furtuni şi grindină. Agricultorii sunt însă mulţumiţi de cantităţile de apă, deoarece seceta s-a instalat la nivelul judeţului de câteva luni.

Ploi şi temperaturi scăzute, anunţate de meteorologi pentru judeţul Botoşani

   Foto: arhivă

Prognoza meteo pentru următoarele zile indică cer acoperit şi ploi răzleţe la nivelul judeţului, iar temperaturile, deşi se înscriu în normalul termic al perioadei, nu vor fi ofertante.

Duminică, maxima va urca la 11ºC în timp de minima va fi de 3ºC. Cerul va fi acoperit şi se vor semnala precipitaţii. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări, predominant din nord. Luni, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va prinde putere, suflând la rafală cu 43 km/h. Temperaturile vor oscila între 9ºC şi 3ºC.

Marţi va fi şi mai rece, maxima urmând să urce abia la 6ºC, în timp ce minima va fi de 5ºC. Pe întreg intervalul se vor semnala precipitaţii la nivelul întregului judeţ, iar vântul va sufla slab la moderat dinspre nord- vest. Miercuri vremea se va încălzi uşor, temperaturile oscilând între 12ºC şi 5ºC. Cerul va rămâne însă noros şi va ploua, iar vântul va sufla slab cu intensificări temporare dinspre nord- vest.

Joi, cerul va fi mai mult noros şi izolat se vor semnala averse slabe cantitativ. Vântul se va roti dinspre nord- est iar temperaturile vor avea valori cuprinse între 11ºC şi 5ºC. Vineri, precipitaţiile se vor opri, astfel că cerul va fi parţial noros, iar vânul va sufla slab dinspre nord- est. Maxima va fi de 12ºC în timp ce minima va coborî la 4ºC.

Weekend-ul aduce soare şi temperaturi plăcute, dar treptat. Sâmbătă, de exemplu, cerul va fi parţial noros iar vântul va sufla slab dinspre nord. Temperaturile vor oscila între 13ºC şi 3ºC. Duminică, în schimb, maxima termică va urca la 17ºC, iar minima va fi de 6ºC. Cerul va fi senin iar vântul va sufla dinspre nord- vest.

Precipitaţiile anunţate de meteorologi sunt mai mult decât binevenite, în condiţiile în care de câteva luni agricultorii se plâng de secetă. Potrivit ultimelor măsurători ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conținutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm în cultura grâului de toamnă, se încadrează în limite deosebit de scăzute, cu secetă pedologică puternică în regiunea Moldovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
786

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
211

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...