Pensiile vor creşte eşalonat, la fel cum se va proceda și cu alocaţiile

Pensiile vor creşte eşalonat, la fel cum se va proceda și cu alocaţiile

Pensiile vor crește cu 40% cum prevede legea, dar eșalonat. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut, sâmbătă, noi precizări cu privire la decizie.

Pensiile vor creşte eşalonat, la fel cum se va proceda și cu alocaţiile, spune ministrul Finanţelor. Florin Cîţu a explicat că procentul cu care vor creşte pensiile de la 1 septembrie va fi stabilit de guvern, iar decizia este una politică. Ministrul spune că a propus o creştere de 10%, de la 1 septembrie, dar că premierul ar putea decide un procent mult mai mare. Potrivit legii, de la 1 septembrie, pensiile ar fi trebuit să crească cu 40%.

„La pensii rămânem la scenariul Ministerul Finanțelor, de 10%. Decizia este una politică și s-ar putea ca premeirul să decidă ca această creștere a pensiilor să fie mai mare. Nu poate fi de 40%. Este o creștere care nu pune în pericol bugetul nici pentru acest an, nici pentru anii viitori, poate 2-3 puncte procentuale în plus față de ceea ce vine la Ministerul de Finanțe. Va fi 10% de la 1 septembrie, se discută de o eșalonare”, a spus Cîțu.

„Deși trecem prin cea mai mare criză economică vom crește și pensiile. În acest an obiectivul nostru este ca pensionarii să primească în plus lunar, prin creșterea punctului de pensie, cea mai mare sumă pe care au primit-o vreodată”, a mai adăugat, sâmbătă, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
90

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
120

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...