Patronul unui abator din Germania, focar COVID, are afaceri și în Botoșani

Patronul unui abator din Germania, focar COVID, are afaceri și în Botoșani

Focarul de coronavirus apărut la producătorul de carne Tönnies (Germania), unde lucrează mii de români și bulgari, s-a extins și a ajuns la 1.029 de cazuri de infecție, a anunțat sâmbătă agenția germană de presă DPA. Toți angajații sunt acum în carantină, iar oficialii din localitate au chemat armata pentru ajutor, scrie Deutsche Welle.

Conform informațiilor obținute de Ministerul Afacerilor Externe, 50% dintre cei infectați cu COVID-19 sunt români. Numărul angajaților infectați cu coronavirus la abatorul din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din nord-vestul Germaniei, a ajuns la 1.029, dar doar 3.000 de muncitori au fost testați până în prezent, potrivit Libertatea.

Toți cei 6.500 de angajați, în mare parte români și bulgari, au fost plasați deocamdată în carantină, iar activitatea a fost suspendată pentru 14 zile, potrivit Deutsche Welle. O testare în masă a început sâmbătă la fața locului, iar în acest scop au fost mobilizate cadre medicale, dar și 65 de militari.

Militarii au fost aleși deoarece vorbesc limbi est-europene și pot explica mai bine angajaților procesul de testare, a declarat Uwe Kort, un purtător de cuvânt al Bundeswehr. Focarul de infecție de la abatorul Tönnies, cel mai mare din Germania, a fost făcut public pe 17 iunie și a declanșat un val de temeri și critici în Germania.

Abatorul este deținut de Clemens Tönnies, 64 de ani, un om de afaceri care este și președintele Consiliului Director al clubului de fotbal FC Schalke 04. Acesta are afaceri și în România.

Prin Orgapic SRL, Clemens Tönnies exploatează în România câteva mii de hectare de teren pe care face agricultură bio. Firma are în arendă 7.000 de hectare, 4.000 în Iași și 3.000 în Botoșani. Orgapic are 39 de angajaţi, scrie Libertatea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
98

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
241

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
104

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...