Panouri solare cerute pentru sute de locuinţe din judeţul Botoşani. Vor fi date gratuit

Panouri solare cerute pentru sute de locuinţe din judeţul Botoşani. Vor fi date gratuit
Sute de familii din judeţul Botoşani trăiesc în locuinţe care nu au fost niciodată racordate la reţeaua de alimentare cu energie electrică, şi ce este şi mai trist este că aproape 500 de copii sunt nevoiţi să înveţe la lumina lumânării.

Primarii din judeţ au transmis la Instituţia Prefectului o situaţie privind gospodăriile care nu beneficiază de energie electrică, la nivelul judeţului fiind 587 de astfel de gospodării, în care locuiesc 458 de copii.

Această situaţie a fost deja transmisă la Ministerul Energiei, care derulează un proiect cu fonduri de la bugetul de stat, dar şi prin donaţii ale Norvegiei şi Islandei, prin care la nivel naţional vor beneficia de energie electrică prin panouri solare un număr de 5.000 de locuinţe.

În judeţul Botoşani încă mai sunt, în anul 2016, locuinţe fără energie electrică la Bucecea, Flămânzi, Săveni, Ştefăneşti, Truşeşti, Albeşti, Avrămeni, Blândeşti, Broscăuţi, Călăraşi, Stânceşti, Corlăteni, Cristineşti, Cristeşti, Curteşti, Dobârceni, Dersca, Durneşti, Havârna, Frumuşica, Hăneşti, Leorda, Manoleasa, Prăjeni, Răuseni, Roma, Stăuceni, Şendriceni, Todireni, Ungureni, Unţeni, Vf. Câmpului, Viişoara, Vlăsineşti şi Vorniceni.

“Sperăm  ca unul dintre principalele criterii de selecţie să fie cel referitor la numărul copiilor din respectivele gospodării", a declarat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
12

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1363

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
142

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...