Pacienţii cu Covid 19 primesc concediu medical plătit integral

Pacienţii cu Covid 19 primesc concediu medical plătit integral

Dacă până acum persoanele aflate în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu Covid primeau o indemnizaţie de 75% din salariu, de acum înainte vor primi indemnizaţie de concediu medical de 100% din salariu.

Şi asta pentru că boala Covid 19 a fost inclusă În Grupa A de boli infectocontagioase, conform Hotărârii de Guvern publicate deja în Monitorul Oficial.

Până acum peste 30 de boli se aflau în categoria bolilor infectocontagioase din grupa A în care statul asigură decontarea completă a concediului medical.

Odată cu Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial, Covid 19 este una dintre ele. Printre aceste afecţiuni sunt şi difteria, antraxul, hepatita virală acută, infecţia HIV, malaria, tetanosul, tuberculoza şi tusea convulsivă.

Măsura este luată de autorităţi după ce la începutul lunii mai, Avocatul Poporului s-au autosesizat în legătură cu această situaţie şi a cerut Ministerului Muncii şi Ministerului Sănătăţii să ia măsuri urgente pentru ca boala Covid 19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A şi în consecinţă asiguraţii să primească indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită 100%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
125

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
73

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
206

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...