Orban lasă libertate autorităților locale de a impune purtarea măștii de protecție în aer liber

Orban lasă libertate autorităților locale de a impune purtarea măștii de protecție în aer liber

Premierul Ludovic Orban a explicat astăzi că măsura de a purta masca de protecție în aer liber va fi decisă de fiecare Comitet Județean pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone, unde va fi necesar, și unde vor fi multe cazuri Covid-19.

Acest lucru înseamnă că în cazul nostru, județul Botoșani, decizia de a se purta masca de protecție în aer liber va fi luată exclusiv de autoritățile locale, cele de la Botoșani.

”Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber. Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare”, a anunțat, marți, Ludovic Orban.

La Botoșani, în cinci luni de la debutul pandemiei, au fost infestați cu noul coronavirus 1151 de botoșăneni, din care 793 au fost declarați vindecați.

În plus, în ultima săptămână nu au fost înregistrate mai mult de zece cazuri pe zi. În aceste condiții, este puțin probabil ca autoritățile locale să decidă purtarea măștii de protecție în aer liber.

(T.C.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
85

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...