Oamenii de ştiinţă au descoperit o substanţă care inversează procesul de îmbătrânire! Subiecții testului au întinerit cu aproape 3 ani!

Oamenii de ştiinţă au descoperit o substanţă care inversează procesul de îmbătrânire! Subiecții testului au întinerit cu aproape 3 ani!

Oamenii de ştiinţă sugerează că ar putea să inverseze procesul de îmbătrânire, conform unui nou studiu, relatează The Independent.

Voluntarilor la studiu le-a fost dat un cocktail de substanţe timp de un an. Rezultatul a fost unul complet neaşteptat – ceasul lor biologic a mers înapoi. Oamenii de ştiinţă se aşteptau doar ca procesul de îmbătrânire să fie încetinit, însă, spre surpriza lor, subiecţii testelor au întinerit, efectiv, cu 2,5 ani.

Cercetarea a arătat ca substanţele respective au dus la o schimbare în sens invers a semnelor îmbătrânirii din genomul subiecţilor. De asemenea, sistemele lor imunitare s-au îmbunătăţit cu trecerea timpului, în loc să slăbească.

Cercetătorii, deşi încântaţi de rezultate, avertizează că metodologia studiului nu poate garanta că ele ar putea fi generalizate – studiul a fost realizat cu un număr mic de participanţi, 9 persoane, şi nu a existat un grup de control. Rezultatele sunt foarte importante, însă, din perspectiva unor cercetări ulterioare, care ar putea să dovedească fără dubiu ca procesul de îmbătrânire poate fi inversat.

Combinaţia de substanţe primită de subiecţi a inclus un hormon de creştere şi două tipuri de medicamente pentru diabet. Cercetătorii au privit, după administrarea combinaţiei, efectul asupra „ceasului” epigenetic, un semn din genomul uman care arată cât de bătrân sau tânăr este un individ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
212

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
65

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
65

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...