Oameni de afaceri botoşăneni, în Top 300 Capital 2016!

Oameni de afaceri botoşăneni, în Top 300 Capital 2016!
A fost un an bun pentru afacerile româneşti, oameni de succes s-au ridicat, alţii au coborât dar nu cât să lipsească din atenţia presei, averile au crescut. Aşteptat de lumea afacerilor, Top 300 Capital, ediţia 2016, readuce în prim plan doi botoşăneni, oameni de afaceri de succes, după cum pot fi caracterizaţi.

Gheorghe Ciubotaru şi Valeriu Iftime sunt două nume dintre cele trei sute care cumulează averi de miliarde de euro.

Aflat mereu în acest top în ultimii ani, Gheorghe Ciubotaru ocupă poziţia 229 în acest top realizat de editorii ziarului Capital, cu o avere estimată de aceştia la 24- 25 de milioane de euro, obţinută din energie şi imobiliare. În ediţia de anul trecut, Ciubotaru ocupa locul 211, cu o avere estimată la 23-25 milioane de euro.

Editorii "Capital" notează că, în acest an, ElectroAlfa Internaţional a împlinit 25 de ani, perioadă în care a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul energetic, fiind specializat în producţia şi furnizarea de echipamente electrice de medie şi joasă tensiune, confecţii metalice şi lucrări de antreprenoriat în instalaţii electrice complexe. Gheorghe Ciubotaru implementează în prezent un stil nou de management: "Este un proiect bazat pe principiile Kaizen şi presupune implicarea tuturor oamenilor din companie. Procesul este unul amplu, de lungă durată şi face parte din strategia de dezvoltare a organizaţiei pentru perioada 2016- 2020", spune omul de afaceri.

Omul de afaceri Valeriu Iftime ocupă poziţia 272 în Top 300 Capital, fiind notat drept new entry. Cu o avere estimată la 21- 23 de milioane de euro şi obţinută din producţie echipamente de contorizare, lucrări edilitare şi fotbal, Valeriu Iftime deţine aproape 40% din acţiunile grupului Elsaco, care a ajuns anul trecut la afaceri de 158 de milioane de euro.

Domeniile de activitate ale companiilor din grup sunt mult mai diverse. De exemplu, Elsaco Energy, un business care a ajuns anul trecut la peste 25 de milioane de euro, are ca obiect de activitate comercializarea energiei electrice, în timp ce Elsaco Solutions, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,1 milioane de euro, se ocupă cu dezvoltarea de software, scriu editorii Capital. "Am şi un proiect de suflet, care este o afacere de familie- Moşia Cai de Vis de la Vârfu Câmpului, Botoşani, unde promovăm echitaţia şi alimentaţia sănătoasă", spune omul de afaceri pentru "Capital".

Citiţi şi despre Top 300 Capital, ediţia 2015 aici:
Un singur afacerist botoşănean în Top 300 Capital, cei mai bogaţi români! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
35

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
131

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
769

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...