O nouă generație de salvatori pentru Botoșani

O nouă generație de salvatori pentru Botoșani

Începând de duminică, botoşănenii aflaţi în situaţii limite au o şansă în plus să depăşească momentul critic.

Acest fapt este posibil deoarece voluntarii botoşăneni au finalizat şi cea de-a doua etapă de pregătire din cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”, respectiv cursul de acordare a primului ajutor de bază. În urma lecţiilor predate cu profesionalism de către formatorii din cadrul inspectoratului, toţi cei 47 cursanţi au fost declaraţi admişi.

„Timp de o săptămână, aceştia şi-au însuşit manevrele de acordarea primului ajutor de bază şi au dobândit cunoştinţe privind modul de accesare şi activare a sistemului de urgenţă prin numărul de apel unic de urgenţă 112. Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor de bază în situaţii cu una sau mai multe victime”, explică reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

În urma absolvirii cursului, voluntarii au dobândit competenţe în a accesa şi activa sistemul de urgenţă, a recunoaşte urgenţele cu risc vital, a acorda primul ajutor de bază până la sosirea echipajelor de intervenţie şi în a utiliza defibrilatorul semiautomat.

„În perioada următoare, aceştia vor face voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor”, precizează reprezentanții IJSU Botoșani.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
265

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
317

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
447

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...