O importantă stradă din Botoșani ar putea fi complet refăcută anul viitor

O importantă stradă din Botoșani ar putea fi complet refăcută anul viitor
Municipalitatea are în vedere reabilitarea și modernizarea, anul viitor, a unei artere intens circulate din oraș care s-a degradat în ultimii ani. Este vorba despre Bulevardul George Enescu, stradă pe care în ultimii ani s-au făcut doar peticiri, unde gropile au fost astupate cu pavele, cum de altfel se va întâmpla și iarna aceasta.

Cum investiția este una ce implică costuri ridicate, fiind vorba despre refacerea părții carosabile, a trotuarelor și bordurilor, lucrările nu vor putea fi făcute pe bugetul de reparații.

"Asfaltul este foarte degradat pe Bulevardul George Enescu, bordurile la fel, și nu avem bani ca să îl facem complet. Am vrut să fac plombări cu asfalt și mi s-a spus că în momentul în care trebuie să decapez pe anumite zone sare de alături. Cred că la anul îl vom reface complet, este o lucrare amplă. Acolo trebuie refăcut tot. Asta ar fi prioritatea cea mai mare și având în vedere complexitatea lucrărilor cred că va trebui făcută pe investiții, nu pe reparații", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Din bugetul pe anul acesta, de la capitolul reparații străzi au mai rămas aproximativ 500.000 de lei, din totalul de 5,1 milioane lei. 

"Vremea nu ne permite să lucrăm decât pe străzile nemodernizate, dar la plombări nu putem interveni când temperatura scade sub 7 grade Celsius, pentru că asfaltul nu mai are aderență. Vom face, acolo unde cazul, niște plombări temporare, cu pavele, urmând ca la primăvară să scoatem pavelele, le refolosim în altă parte și acolo aducem pavele", a mai specificat viceprimarul Marian Murariu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
168

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
258

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
391

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...