O botoșăneancă, printre cele mai puternice femei din România: Doina Vornicu

O botoșăneancă, printre cele mai puternice femei din România: Doina Vornicu

 DOINA VORNICU  

Născută pe 29 august 1960, în Botoșani, Doina Vornicu, director executiv şi membru al directoratului CEZ Distribuţie, este unul dintre cei mai vechi directori din sistemul energetic.

Şi-a început cariera în sistemul de stat, a evoluat apoi treaptă cu treaptă, iar de şase ani trăieşte experienţa carierei în mediul privat, relateaza Businessmagazin.

"În 1985, când am terminat facultatea la Institutul Politehnic din Iaşi, sistemul energetic era o lume a bărbaţilor", spune Doina Vornicu.

În 2000 a fost prima femeie director tehnic din IRE Botoşani, oraşul natal unde şi-a început şi cariera. A lucrat mai întâi ca inginer stagiar, apoi doi ani ca şef serviciu investiţii, după care a preluat funcţii precum cea de director de investiţii, director de investiţii şi furnizare a energiei electrice, director general.

Toţi paşii au fost făcuţi până în 2002, când Silviu Lucian Boghiu, directorul general al Electrica (care la vremea respectivă aparţinea 100% statului român), i-a propus să vină la Bucureşti, ca să organizeze direcţia de control.

"A fost o provocare pentru mine. M-am gândit: «Ok, merg un an, maxim doi, rezolv această problemă, îmi demonstrez dacă sunt sau nu în stare să fac mai mult»", spune Vornicu. Îşi aminteşte amuzată că la acea vreme circulau glume pentru că aproape toţi directorii din Electrica erau din Moldova. "Numai că se pare că s-au rezolvat multe lucruri bune, chiar spunem că moldovenii au trei viteze - încet, încetişor şi «pi loc».

" În 2005 a părăsit Electrica, a ajuns la Transelectrica pentru o nouă provocare care însemna proiecte internaţionale şi colaborare internaţională. "Şi mi-a plăcut foarte mult să lucrez în acea echipă". Se discuta despre proiecte precum cablul submarin de 400 KW, România – Tulcea, despre cablu de 400 KW Timişoara Varset (Serbia), se pregătea o cooperare cu Republica Moldova.

"Întâmplarea a făcut să mă întâlnescu cu Jan Veskrna, country manager al grupului CEZ în România, şi mi-a făcut o ofertă să mă alătur echipei, în 2006".

Din 2008 a început activitatea în mediul privat. businessmagazin.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat din județ, depistat de polițiști și dus direct la închisoare. A fost condamnat pentru furt calificat

astăzi, 10:53
54

Miercuri, polițiștii din cadrul  Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentului Urmăriri, au reușit identificarea unui bărbat de 44 de ani, din comuna Răchiți, pe numele căruia e...

Huncă: „Botoşani, povestea artei şi a culturii! Să promovăm valorile botoşănene, să fim mândri că suntem născuţi în Botoşani, leagănul geniilor culturii româneşti!”

astăzi, 10:48
35

Comunicat:Județul Botoșani are un potențial turistic extraordinar, dar, din păcate, niciun conducător nu a făcut prea multe pentru a promova acest județ. Fie că e vorba de turismul cultura...

Botoșănean arestat la domiciliu pentru tâlhărie

astăzi, 10:43
50

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 35 de ani din orașul Flămânzi, cercetat sub as...