O botoșăneancă acuză că un salvamar de la „Cornișa” era beat și violent cu clienții. Țurcanu spune că înjura, dar „vorbea cu sine însuși”

O botoșăneancă acuză că un salvamar de la „Cornișa” era beat și violent cu clienții. Țurcanu spune că înjura, dar „vorbea cu sine însuși”

O femeie din Botoșani, care a fost zilele trecute la „Cornișa”, împreună cu copilul, aduce acuzații grave personalului Parcului de Agrement. Aceasta a fost implicată într-un incident care s-a petrecut la piscină și acuză salvamarul, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, că i-a adus injurii, enervat că femeia îl deranja când el încerca să acorde ajutor unui băiat.

Salvamarul și-a pierdut echilibrul și a căzut, moment în care s-a dezlănțuit și furia sa. Femeia a declarat că a fost înjurată din simplu motiv că se afla cu copilul în raza de acțiune a bărbatului. După spusele femeii, salvamarul a avut un comportament necuviincios și cu alți tineri aflați la piscină, care ar fi fost înjurați și amenințați cu bătaia.

Am postat, am șters. M-am tot gândit dacă sa scriu aici, dar m-a marcat prea tare întâmplarea.... Mergi la Cornișa să îți petreci duminica frumoasă în familie! Ajungi sa fii înjurat de toți sfinții și de părinți, că ți-ai permis să stai pe marginea piscinei jucându-te cu copilul. Ce-i drept era la piscina de 4m, dar specific că eram cu el și ne jucam cu apa. În regulamentul de ordine interioara scrie clar că trebuie supravegheați copiii sub 14 ani. Al meu nu era doar supravegheat, ci ținut de mâna mea. La câțiva metri de noi, un tânăr care nu știa să înoate se chinuia să iasă. Fuge repede salvamarul ce se afla în stare maxima de ebrietate, alunecă și cade. Asta a fost cireașa de pe tort, a fost vina copilului meu ce se afla în apă. Așa a fost sa fie, să cadă în dreptul nostru. Noi chiar nu aveam cum să îl încurcăm. A început sa ne înjure după cum am scris mai sus de toți sfinții și de părinți. De pe margine, sar în apărarea mea câțiva tineri”, a scris femeia pe Facebook.

Botoșăneanca ar fi cerut explicații colegilor angajatului, însă în replică i s-ar fi spus că salvamarul respectiv se afla în timpul liber.

„Țin să le mulțumesc pe aceasta cale, dacă văd mesajul meu. "Domnul" salvamar începe să se dezlănțuie și pe lângă înjurături, a început să amenințe și cu bătaia pe acei tineri. Scuza colegilor lui a fost că el era în timpul liber și de aceea era în stare de ebrietate. Nu știu care timp liber, că a păzit trambulina de la ora 13 când am ajuns noi și până seara. Dragi mămici, scriu aici poate trag un semnal de alarma și sa nu mai pățiți  ce am pățit eu. Și nu vă mai spun ce comportament avea și cu copiii ce săreau de la trambulină, dacă ați fost astăzi acolo probabil copiii vă pot confirma zisele mele. Clar ca nu voi rămâne doar cu o simpla postare pe Facebook și voi merge mai departe. Atașez două poze să vedeți ca și idee marginea… Și la fel cum stăteau și alții, nu eram noi singurii pe margine”, a mai povestit botoșăneanca pe contul său.

Pe de altă parte, Eugen Țurcanu, șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, susține că s-a demarat o anchetă internă pentru a stabili firul evenimentelor și pentru a trage la răspundere vinovatul.

El afirmă că salvamarul nu era în stare de ebrietate. Cât despre înjurăturile adresate mamei, Țurcanu afirmă că angajatul vorbea cu sine însuși, fiind prea obosit după o zi de muncă. Directorul de la „Cornișa” a menționat că își cere scuze pentru astfel de evenimente și va lua măsurile care se impun.

„Am analizat subiectul, am identificat când s-a întâmplat, cine a fost în tură. Se pare că doamna s-a interpus în zona de 4 metri care este foarte periculoasă și în care se afla copilul, lucru specificat și de dumneaei. Omul nostru a încercat să se ducă să dea primul ajutor altcuiva, dar s-a împiedicat și a căzut. A folosit câteva cuvinte triviale pentru care ne cerem scuze și ne pare rău pentru acest comportament, dar nu erau adresate doamnei, ci vorbea cu sine însuși. De precizat că nu era beat ci doar părea că era beat. Nu că îi țin partea, niciodată nu am făcut-o cu salariații care consumă alcool la locul de muncă dar nu era sub influența băuturilor alcoolice. Era doar foarte obosit după o zi de muncă și o să-l tragem la răspundere și o să luam măsurile care se impun pentru a păstra o etică profesională și a avea un limbaj decent și un comportament adecvat. Dacă doamna respectivă are imagini, martori care ajută să luăm cu privire la acest domn, cu mare plăcere o așteptăm să ni le pună la dispoziție pentru a face dreptatea care și-o dorește. S-a intersectat și la locul nepotrivit unde pericolul este foarte ridicat. Nu îi găsesc o scuză omului meu pentru anumite derapaje ale limbajului, dar e o zonă destul de periculoasă acolo unde s-a întâmplat acest incident”, a declarat Eugen Țurcanu.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
32

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
838

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1145

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...