O adolescentă de 16 ani le-a dat o lecție unora dintre cei mai puternici oameni din lume!

"Unii oameni, unele companii, unii decidenți în particular știu exact ce valori neprețuite au sacrificat pentru a continua să facă bani la un nivel inimaginabil. Iar mulți dintre voi, care sunteți prezenți aici, aparțineți acelui grup de oameni".

O adolescentă de 16 ani le-a dat o lecție unora dintre cei mai puternici oameni din lume!

În timp ce mai mulți participanți la Forumul Economic Mondial au ajuns la Davos cu avioanele lor private, Greta Thunberg, o activistă suedeză de numai 16 ani, a călătorit 32 de ore cu trenul, relatează CNN. De asemenea, aceasta a prefecrat să doarmă într-un cort la zero grade, în loc să se cazeze într-un hotel luxos.

Joi, Greta Thunberg a ținut un discurs neprogramat în fața unor oaspeți precum Bono și Will.i.am, fostul președintel al Goldman Sachs, Gary Cohn, dar și în fața unor bancheri și investitori. 

"Unii susțin că încălzirea globală e ceva creat de noi toți, dar nu e adevărat, pentru că dacă toată lumea este vinovată atunci nimeni nu este de vină. Iar cineva este de vină”, a spus ea, continuând ”Unii oameni, unele companii, unii decidenți în particular știu exact ce valori neprețuite au sacrificat pentru a continua să facă bani la un nivel inimaginabil. Iar mulți dintre voi, care sunteți prezenți aici, aparțineți acelui grup de oameni”.

După această declarație, în sală s-a făcut liniște câteva secunde bune, până când Bono a început să aplaude.

"A fost un moment amuzant", a spus activista, care nu ratează nicio ocazie să le demonstreze bogaților lumii că trebuie să facă mai multe pentru protejarea mediului. "Mi se pare ciudat că aceștia vin cu avioane private să discute despre încălzirea globală", a mai punctat tânăra, care a le-a transmis că ei sunt de vina pentru schimbările climatice și că au știut ce fac.

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
31

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
218

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
162

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...