Nunţi, botezuri şi înmormântări în starea de alertă: Pot participa maximum 8 persoane

Nunţi, botezuri şi înmormântări în starea de alertă: Pot participa maximum 8 persoane

Românii care vor să organizeze o nuntă sau un botez în următoarele 30 de zile, când ţara este în stare de alertă, trebuie să ştie că numărul maxim de participanţi este de 8 persoane și nu 16, cum anințase săptămâna trecută Grupul de Comunicare Strategică. Acelaşi număr maxim este valabil şi pentru înmormântări.

Guvernul Orban a înăsprit regulile şi a venit cu o serie de modificări aduse în perioada stării de alertă, prin hotărârea de guvern adoptată în şedinţa Executivului de luni dimineaţă.

Anterior, Guvernul stabilise că se pot organiza evenimente cu participarea a cel mult 16 persoane . Luni dimineaţă, Executivul s-a reunit în şedinţă şi a adoptat “hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

În Anexa 3 din hotărâre, la punctul 6, se arată că “se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 8 persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială”.

Astfel, la un eveniment familial care implică o slujbă religioasă în interiorul unei biserici (nuntă, botez, înmormântare), numărul maxim de persoane care pot participa este de 8.

Doar dacă slujba se ține în curtea bisericii, numărul participanților NU este limitat, însă se vor respecta măsurile de prevenire și protecție stabilite. Acelaşi număr maxim se aplică şi petrecerilor private. Pentru evenimentele familiale private (de exemplu, aniversări, petreceri, reuniuni de pomenire etc.) desfășurate în spații închise, va fi avut în vedere același număr de persoane (maximum 8 persoane) cu respectarea normelor de igienă și pe cât de mult posibil respectarea distanței fizice.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
41

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
62

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
14

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...