Numărul de posturi din penitenciare va fi majorat!

Numărul de posturi din penitenciare va fi majorat!

Posturile pentru sistemul penitenciar se suplimentează cu 1000 de locuri, de la 15.041 la 16.041, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată în ședința de astăzi.

Nevoia de suplimentare a posturilor este dată de înregistrarea, la nivelul sistemului penitenciar, a numeroase ore suplimentare nerecuperate, precum și de darea în folosință a unor spații noi de cazare pentru deținuți.

De asemenea, Ministerul Justiției a întreprins, în perioada 2014-2016, la nivelul sistemului penitenciar, un proces de standardizare a numărului de posturi în sistem, prin redimensionarea statelor de organizare și a structurilor organizatorice, pe domenii de activitate, rezultând un necesar total de 20.120 de posturi. Suplimentarea necesară de 5.061 de posturi nu se poate realiza într-o singură tranșă, ci într-un orizont de timp de aproximativ 5-7 ani.

De asemenea, sistemul penitenciar a pierdut un număr de 507 posturi printr-o ordonanță de urgență care a fost declarată neconstituțională – OUG 77/2013, iar cele 507 posturi pierdute nu au mai fost alocate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
68

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
7

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
357

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...