Nu suntem singurii afectați în această perioadă: Aproape un milion de păsări au fost găsite moarte

Nu suntem singurii afectați în această perioadă: Aproape un milion de păsări au fost găsite moarte

Sute de mii de păsări au murit în New Mexico – biologii temându-se că de vină ar fi incendii sălbatice de pe coasta de vest a SUA.

Deocamdată nu se cunosc cauzele, dar se crede că misteriosul fenomen a început în jurul datei de 20 august, când nenumărate animale moarte au fost descoperite în zona de lansare de rachete White Sands a armatei americane din New Mexico.

Însă incidentul a fost replicat de-a lungul statului, precum şi în Colorado, Texas şi Mexic, în timp ce localnicii din Arizona şi Nebraska spun la rândul lor ca au găsit aproape un milion de pasări în aceeași situație.

Diferite specii, printre care rândunelele, parulele, păsările albastre, vrăbiile, mierlele şi altele, au fost de atunci găsite moarte în incidentul „devastator”, potrivit rapoartelor mass-media locale, care au evidenţiat un comportament bizar în rândul animalelor înainte ca acestea să moară.

Căldura extremă şi seceta, au fost, de asemenea, evidenţiate ca posibili factori, relatează Medifax, citând presa americană.

Până astăzi nu există însă o explicație rațională despre moartea a peste un milion de păsări, ci doar presupuneri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
2

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
54

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
127

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...