De acum să vă țineți: UE vrea să reducă cu 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

De acum să vă țineți: UE vrea să reducă cu 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Ecologiștii din Europa sunt de astăzi mai fericiți, însă țările mai slab dezvoltate din Uniunea Europeană, printre care și România, vor avea foarte multe probleme de rezolvat în următorii zece ani.

Iar acest lucru după ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat astăzi, miercuri, o propunere de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană.

Practic, se dorește ca până în 2030, în raport cu nivelul din 1990, emisiile de gaze cu efect de seră să scadă cu 55%, faţă de un obiectiv fixat în prezent la o diminuare cu 40%.

Scopul este de a ajunge la o neutralitate în privinţa emisiilor de carbon până în 2050, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Această țintă a Uniunii Europene, care va avea consecinţe pentru sectorul energetic, transporturi sau agricultură, "este prea mare pentru unii şi insuficientă pentru alţii. Însă economia şi industria noastre o vor putea face", a declarat Ursula von der Leyen în primul său discurs privind starea Uniunii susţinut în Parlamentul European.

Pentru a contribui la realizarea obiectivului, ea a precizat că 30% din pachetul european de relansare în contextul pandemiei de coronavirus, reprezentând granturi şi credite de 750 de miliarde de euro, pe care UE ca întreg le va împrumuta, ar trebui obţinut prin obligaţiuni verzi.

Parlamentul European şi liderii din EU încă mai trebuie să ajungă la un acord asupra planului pentru 2030, însă și pentru români, ca pentru toți europenii, ca efect imediat, ar fi schimbarea a cel puțin jumătate din parcul auto și trecerea la mașini electrice s-au hibrid.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
88

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...