Nu mai este de glumă: ne îndreptăm spre dezastru! Iulie 2019 a fost cea mai călduroasă lună din istorie!

Nu mai este de glumă: ne îndreptăm spre dezastru! Iulie 2019 a fost cea mai călduroasă lună din istorie!

Temperaturile înregistrate la nivel global în iulie au fost cele mai mari de la începerea măsurătorilor, în timp ce datele din satelit arată că gheaţa polară s-a redus la cel mai mic nivel, potrivit unui anunţ făcut de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA).

Potrivit NOAA, media temperaturii globale pentru luna trecută a fost cu 0,95 grade Celsius peste media secolului XX, de 15,8 grade Celsius, ceea ce face iulie 2019 cea mai caldă lună de la începerea măsurătorilor meteorologice în 1880.

„O mare parte a planetei s-a sufocat într-o căldură fără precedent în iulie, deoarece temperaturile au atins noi culmi în cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată. Căldura record a topit gheaţa mării din Arctica şi Antarctica până la valori minime istorice”, a anunţat agenţia americană care monitorizează clima, potrivit Phys, citată de Descoperă.ro.

Analiza făcută de NOAA confirmă datele anunţate, în 5 august, de Serviciul Copernicus al UE pentru Schimbări Climatice, deşi marja noii înregistrări comparativ cu recordul stabilit anterior, din iulie 2016, a fost mai mare, potrivit datelor SUA.

Noul maxim de temperatură este cu atât mai notabil, deoarece precedentul a venit după un El Nino puternic, care creşte temperaturile medii globale, dincolo de impactul încălzirii globale.

El Nino sunt evenimente meteorologice (secete, furtuni şi inundaţii) declanşate, în mod natural, de încălzirea periodică, la fiecare trei până la şapte ani, în estul Oceanului Pacific.

Nouă dintre primele zece cele mai calde luni iulie au avut loc după 2005, ultimii cinci ani stabilind prima jumătate a clasamentului.

Potrivit NOAA, media gheţii marine arctice a stabilit un record negativ în iulie, la 1,9 milioane de kilometri pătraţi, cu 19,8% sub medie şi a depăşit nivelul istoric minim anterior înregistrat în iulie 2012.

Totodată, calota glaciară din Antarctica a ajuns luna trecută la 675.000 de kilometri pătraţi, cu 4,3 procente sub media perioadei 1981 - 2010, ceea ce reprezintă cea mai mică valoare pentru iulie în 41 de ani, mai scrie Descoperă.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
70

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
77

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
156

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...