Noul Cod al Muncii va stimula angajarile part-time

Noul Cod al Muncii va flexibiliza, in aceasta toamna, munca temporara. Vor fi incurajate astfel angajarile in regim part-time, potrivit specialistului in resurse umane, Ariel Ungureanu, care considera binevenita flexibilizarea normelor muncii.

"Practic poti sa angajezi pe cineva timp de 5 zile, pentru un proiect. Este o idee desteapta si necesara", a declarat acesta, citat de Evenimentul Zilei. Potrivit sursei citate, pana acum, legea limita angajarea temporara. Astfel, angajatorul putea face contract pe o perioada de minimum trei luni si o persoana putea fi angajata temporar de maximum trei ori, in aceeasi companie.

"Practic nu puteai sa angajezi pe cineva timp de doua saptamani, dupa legea de acum. Pentru angajatori era o problema, poate aveai nevoie sa angajezi pe cineva de mai mult de trei ori", explica Ariel Ungureanu.

Potrivit specialistului in resurse umane, existenta unui contract colectiv de munca este un lucru rau pentru angajator si bun pentru angajat, pentru ca il apara in justitie.

"Schimbarile vor stimula angajarile pe perioade determinate. Multe companii o sa bugeteze angajati in valuri, pentru anumite perioade", a subliniat Ungureanu. Guvernul si-ar putea asuma din nou raspunderea pentru Codul Muncii, cel  tarziu in octombrie. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Lasă-mă să te iubesc

astăzi, 20:19
5

Publicăm astăzi o poezie de dragoste, venită pe adresa redacției de la Mirela Butacu. Vă dorim lectură plăcută.Lasă-mă să te iubescde Mirela Butacu Lasă-mă să te iub...

S-a stins din viață Dan Andrei Aldea, fost lider al trupei Sfinx

astăzi, 19:07
114

Cântărețul, instrumentistul și compozitorul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx în anii 1970, a murit la vârsta de 69 de ani, în noaptea de vineri spre sâ...

Mobilizare a autorităților pentru sprijinirea familiei greu încercate din Zăicești

astăzi, 17:09
1093

Cazul familiei din localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, greu încercată de boală și de neajunsuri, respectiv o femeie în vârstă de 67 de ani, imobilizată la pat de peste 15...