Noul Cod al Muncii va stimula angajarile part-time

Noul Cod al Muncii va flexibiliza, in aceasta toamna, munca temporara. Vor fi incurajate astfel angajarile in regim part-time, potrivit specialistului in resurse umane, Ariel Ungureanu, care considera binevenita flexibilizarea normelor muncii.

"Practic poti sa angajezi pe cineva timp de 5 zile, pentru un proiect. Este o idee desteapta si necesara", a declarat acesta, citat de Evenimentul Zilei. Potrivit sursei citate, pana acum, legea limita angajarea temporara. Astfel, angajatorul putea face contract pe o perioada de minimum trei luni si o persoana putea fi angajata temporar de maximum trei ori, in aceeasi companie.

"Practic nu puteai sa angajezi pe cineva timp de doua saptamani, dupa legea de acum. Pentru angajatori era o problema, poate aveai nevoie sa angajezi pe cineva de mai mult de trei ori", explica Ariel Ungureanu.

Potrivit specialistului in resurse umane, existenta unui contract colectiv de munca este un lucru rau pentru angajator si bun pentru angajat, pentru ca il apara in justitie.

"Schimbarile vor stimula angajarile pe perioade determinate. Multe companii o sa bugeteze angajati in valuri, pentru anumite perioade", a subliniat Ungureanu. Guvernul si-ar putea asuma din nou raspunderea pentru Codul Muncii, cel  tarziu in octombrie. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Restaurantele rămân închise până scade numărul de infestări Covid-19

Miercuri, 5 August 2020
453

Aproximativ 10.000 de restaurante din toată țara sunt în pericol să-și declare falimentul dacă în următoarea perioadă nu vor fi deschise, iar pierderile de până acum, din ace...

Cristina Bahrim, noul manager interimar la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

Miercuri, 5 August 2020
443

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani are conducere nouă, după ce fostul manager, Daniel Buga, s-a tranferat într-o altă unitate sanitară.Este vorba de Cristina Bahrin, care a fos...

Influensări, lideri providențiali, vindecători, izbăvitori și alte impresii de modele

Miercuri, 5 August 2020
132

de Cătălin Borangic, istoric:Când oamenii sunt liberi, invariabil tot ce fac este să se copieze unii pe alții. Psihologii mulțimilor știu asta și au vândut de mult informația c...