Nicu Pavil la "Lumina": Şi pe stradă de aş fi fost, să nu fi avut ce mânca, şi tot aş fi crezut în El!

Nicu Pavil la "Lumina": Şi pe stradă de aş fi fost, să nu fi avut ce mânca, şi tot aş fi crezut în El!
În casa familiei Pavil, sărbătorile de iarnă nu au mai adus veselia de altădată. Starea de sănătate a feciorului cel mare, Nicolae Vasile, îi îngrijorează şi tristeţea este mare deoarece nu îl pot ajuta. Salvarea lui Nicu, care are o tumoare pe creier, stă în voinţa şi în bunătatea fiecăruia dintre noi de a-l ajuta cu o sumă de bani, cât de mică, pentru operaţie.

La cei 20 de ani abia împliniţi, Nicolae Vasile Pavil are de purtat o grea povară. Necazul a venit într-o dimineaţă de octombrie 2013, aparent obişnuită, când, înainte de a pleca de acasă, tânărul şi-a pierdut brusc cunoştinţa. Diagnosticul dat de medici: neurinom acustico-vestibular stâng (o tumoare situată între centrul auzului şi creierul mic, care-i va afecta definitiv capacitatea de a percepe sunetele acestei lumi).

Vestea că îşi poate pierde auzul este cu atât mai dureroasă pentru Nicolae, cu cât acesta este absolvent al Liceului de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani, unde a studiat şi a dezvoltat, prin multă muncă, o pasiune pentru muzică, mai exact pentru tubă, un instrument muzical de suflat, din alamă, cu tonul cel mai grav, folosit mai ales în fanfare.

"Eu sunt sigur că o să mă vindec. Sunt o persoană optimistă. O să fie bine. Credinţa în Dumnezeu face totul. Şi pe stradă de aş fi fost, să nu fi avut ce mânca, şi tot aş fi crezut în El. Nu sunt singurul om care are probleme, toţi oamenii au… Aşa e viaţa, un examen, cel mai important examen, de aceea trebuie să ştim să o preţuim", spune Nicu.

45.000 de euro, şansa la un viitor promiţător în muzică

Credinţa şi nădejdea îl ajută pe Nicolae Vasile să treacă peste neajunsurile bolii, însă lupta cu gândurile nu-i dă pace, având în vedere că la sfârşitul lunii februarie 2014 este programat pentru operaţie în Germania, la o clinică din Hanovra, şi până în prezent nu a reuşit să strângă nici jumătate din suma de 45.000 de euro, necesară pentru intervenţia chirurgicală care i-ar putea salva auzul. Posibilităţile băneşti ale familiei sale sunt modeste, astfel că şansa tânărului instrumentist de a avea un viitor bun stă în generozitatea oamenilor care vor şi pot să-l ajute.

Părintele Dumitru Butnariuc, parohul Bisericii "Sfântul Antonie cel Mare" din Botoşani, duhovnicul familiei Pavil, a spus: "Îl cunosc pe Nicu - un băiat foarte cu-minte, şi pe părinţii lui - oameni cumsecade, cu venituri reduse. Sunt o familie care trece, din nou, printr-o încercare, după ce au avut necazul cu fetiţa, cu Bianca, care are mari probleme de vedere. Tatăl mi-a spus de afecţiunea fiului, dar a avut o oarecare reţinere să ne ceară ajutorul, ţinând cont de faptul că noi avem o biserică în construcţie s-a gândit că resursele financiare sunt limitate. Din fondurile parohiei şi cu ajutorul credincioşilor am reuşit să strângem o anumită sumă pentru Nicu. Cine vrea să îl ajute, să o facă, pentru că el chiar are nevoie de sprijin material!".

Contact:
Donaţiile se pot face online, folosind platforma https://secure.mobilpay.ro/buy-product/igfybt, sau direct în contul: Pavil Vasile Nicolae
BCR : RON: RO09RNCB0312126445850001
EURO: RO79RNCB0312126445850002.
Numerele de contact: Rodica (mama) : 0751563609; Nicu (tata): 0754427151.

ZIARUL LUMINA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Șoldănescu, pivotul CSM Botoșani, se retrage din handbal. Are o carieră impresionantă în spate

astăzi, 19:29
80

Bogdan Șoldănescu, pivotul care va împlini 36 de ani săptămâna viitoare, și-a anunțat retragerea din handbal. Acesta are o carieră impresionantă în spate.A făcut primii ...

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie dedicată fetelor - Technovation Girls 2021

astăzi, 14:35
177

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie și leadership din lume - Technovation Girls.Dedicat elevelor din întreaga lume, programul susține dezvolt...

Anunț Protecția Mediului - Comuna Albești

astăzi, 10:19
325

 COMUNA ALBEȘTI, județul Botoșani, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Înființare rețea distribuție g...