NASA sărbătorește 50 de ani de la lansarea Apollo 11, misiunea care i-a dus pe oameni pe Lună

NASA sărbătorește 50 de ani de la lansarea Apollo 11, misiunea care i-a dus pe oameni pe Lună

Astăzi se împlinesc 50 de ani de la lansarea Apollo 11, misiunea care i-a dus pe oameni în premieră pe Lună. Agenţia Spaţială Americană (NASA) a demarat astăzi, 16 iulie, o serie de evenimente pentru a marca aniversarea cu o reîntâlnire a participanţilor care încă mai sunt în viaţă.

Naveta Apollo 11, a fost lansată de la Kennedy Space Center din Florida, care a dus pe Lună primii oameni. Aparatul de zbor decola cu un echipaj compus din trei persoane. Doi dintre aceştia au fost primii oameni care au pus piciorul pe satelitul natural al Pământului.

Misiunea Apollo 11 a fost lansată la 8.32 dimineaţa, pe 16 iulie, 1969. La Bucureşti era ora 15.32.

La bord se aflau Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins. Armstrong, în vârstă de 38 de ani în acel moment, era comandantul misiunii. Collins era pilotul modulului principal, iar Edwin “Buzz” Aldrin era pregătit să piloteze modulul care urma să ajungă pe lună.

Cei trei au călătorit timp de trei zile pentu a intra pe orbita lunară. Au străbătut 240.000 de mile (aproximativ 386.242 km) în 76 de ore pentru a intra pe orbita satelitului natural pe 19 iulie.

A doua zi, la 13.46, modulul lunar Eagle, condus de Armstrong şi Aldrin, s-a desprins de modulul de comandă, în care a rămas Collins.

Pe 20 iulie, Armstrong şi Aldrinau devenit primii oameni care păşeau pe lună. Armstrong a coborât primul rostind celebrele cuvinte “E un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
125

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
91

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
84

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...