Naarghita, celebra cantareata de muzica indiana, a fost gasita moarta aseara in apartamentul ei VIDEO

Naarghita, celebra cantareata de muzica indiana, a fost gasita moarta aseara in apartamentul ei VIDEO
Pe numele real Maria Amarghioalei, aceasta locuia singura in Bucuresti. Trupul ei va fi depus in cursul zilei la cimitirul Bellu.

Naarghita, o foarte apreciata interpreta de muzica indiana la nivel mondial, s-a nascut la Pufesti (judetul Vrancea), pe 14 ianuarie 1939. In cariera ei, a scos o multime de discuri vandute la tiraje uriase in India, dar si in intreaga lume, Naarghita avand relatii foarte apropiate cu foarte multi politicieni de marca, precum Indira Ghandi. Apropierea ei de muzica si dansurile indiene s-a produs dupa vizionarea filmului "Vagabondul" (1951), care a marcat-o profund pe artista, scrie wowbiz.ro.

La 9 ani, Maria a ajuns in grija rudelor din Bucuresti, urmand cursuri de muzica si de dans la Palatul Pionerilor, dar si la Teatrul Constantin Tanase. Intr-o declaratie gazduita de Jurnalul National, Naarghita isi aminteste inceputurile ei: "Vazusem fascinata la cinema filmul Vagabondul si am descoperit ca pot canta cantecele din film precum cantaretele de acolo. M-am apucat sa invat limba hindi si sa exersez.(...) Mi-am construit cu grija acest personaj cu numele Naarghita (care s-ar traduce cantecul regilor), m-am identificat cu el peste 4 decenii. Am devenit, pentru o vreme, chiar ambasadoarea cantecului indian in lume".

De-a lungul carierei, Narghita a avut peste 15000 de concerte, multe dintre ele in India, acolo unde a cunoscut-o si s-a imprietenit chiar cu prim-ministrul Indira Ghandi, in 1967, cu care avusese un prim contact in Romania. Conform Jurnalului National, in prima vizita in India a stat 6 luni, reusind cu greu sa se desprinda din bratele publicului, care nu vroia sa o lase sa plece acasa, asa erau de indragostiti indienii de muzica si interpretarea ei. In India l-a cunoscut si pe celebrul Raj Kapoor, de care a fost strans legata toata viata.
 
In 1976, insa, i s-a interzis sa mai concerteze peste hotare, iar decesul mamei, din 1987, a facut-o sa duca o viata si mai retrasa. In ultimii ani, a mai aparut sporadic la televizor, intentionand sa scrie o biografie in care sa povesteasca destinul ei urias, al fetitei plecate din Pufesti (Vrancea) sa cucereasca lumea cu muzica ei. Inmormantarea artistei, care a fost gasita fara suflare aseara, va avea loc la cimitrul Bellu din Capitala.
 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
100

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
88

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
53

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...