Municipalitatea botoșăneană asigură protecția persoanelor fără adăpost din municipiu

Municipalitatea botoșăneană asigură protecția persoanelor fără adăpost din municipiu

În condițiile speciale ale crizei provocate de pandemia de coronavirus COVID-19, municipalitatea botoșăneană a luat măsuri pentru asigurarea protecției oamenilor fără adăpost din municipiu.

“Toate persoanele fără un acoperiș deasupra capului găsite în oraș în ultima perioadă au fost internate în condiții de siguranță în adăpostul temporar și la Centrul Social de Urgență gestionate de Direcția de Asistență Socială.Pentru a evita repetarea unor episoade din trecut, când unii dintre cei adăpostiți au fugit din locurile unde erau cazați, am solicitat sprijinul Poliției și al Jandarmeriei Botoșani pentru paza obiectivelor în cauză”, a precizat primarul municipiului, Cătălin Flutur.

La această dată, plecarea din centrele amintite a persoanelor fără adăpost este împiedicată de polițiști și jandarmi. Măsura este necesară în vederea restrângerii circulației în spațiile publice, ca mod de blocare a transmiterii virusului COVID-19.

“Patrulele care vor depista în cadrul controalelor efectuate în tot municipiul Botoșani alte persoane fără adăpost sunt instruite să le rețină și să le ducă la centrele de asistență puse la dispoziție de primărie”, a meníonat edilul.

Pentru eventualitatea în care capacitatea acestor centre va fi depășită, Primăria Botoșani a dispus amenajarea imobilului în care a funcționat Școala nr. 3 din municipiu pentru cazarea în condiții decente a tuturor persoanelor fără adăpost.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
47

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
126

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
553

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...