Minivacanță cu stres pentru botoșăneni, din cauza lipsei apei potabile!

Minivacanță cu stres pentru botoșăneni, din cauza lipsei apei potabile!

Pe mail-urile redacțiilor, pe forumurile publicațiilor, pe Facebook, la chioșcurile din cartier sau pe băncile din parcurile orașului, se aude de dimineață aceeași întrebare: CÂND VINE APA? Zilele care ar fi trebuit să fie unele de relaxare pentru botoșăneni au devenit unele pline de stres și de supărare. 

Răspunsurile diferă de la un loc la altul, de la o oră la alta. Nervii sunt în corzi, răbdarea botoșănenilor a ajuns la limită. Ceea ce ar fi trebuit să fie zilele unei minunnate vacanțe de 1 Mai s-a transformat într-un stres în așteptarea firului de apă care trebuie să curgă la robinete. Sau, pentru sute de botoșăneni, în prelungi așteptări la fântânile din oraș.

Oficialii de la Nova Apaserv anunțaseră că manevrele de repunere în funcțiune a sistemului vor începe în noaptea zilei de sâmbătă spre duminică, astfel că oamenii și-au făcut rezervele până pentru dimineața zilei de duminică. La dispecerat, cetățenii aud de duminică dimineață aceleași argumente: umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat pentru evitarea producerii unor eventuale avarii. Astfel, se mai spune, întregul sistem va intra în parametri normali de funcționare în cursul zilei de luni și treptat în zilele imediat următoare.

Botoșănenii au așteptat ca duminică dimineață să aibă apă la robinete, rezervele pe care le-au făcut s-au epuizat, astfel că nemulțumirea crește de la o oră la alta. Și cozile de la fântânile din municipiu asemenea.

Cert este că la această oră sistemul este repornit, se repetă la nesfârșit, iar procedura de reumplere a instalațiilor fiind în derulare. Botoșănenii care locuiesc în zonele mai joase se vor bucura primii de apă (dispecerul de la Nova Apaserv anunțând că ar fi vorba de duminică noaptea, dimineața zilei de luni), iar pentru cei din zonele înalte perspectivele sunt și mai puțin îmbucurătoare, ele ducând chiar și spre ziua de marți. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
54

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
28

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
157

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...