Ministrul Mediului acuză Ministerul Agriculturii că nu a tras cu rachete antigrindină și cere demiteri. Ce îi răspunde Daea!

Ministrul Mediului acuză Ministerul Agriculturii că nu a tras cu rachete antigrindină și cere demiteri. Ce îi răspunde Daea!

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și-a exprimat, pe Facebook, nemulțumirea că marți nu s-a intervenit eficient cu rachete antigrindină, motiv pentru care "plantații întregi de viță-de-vie și culturi agricole au fost afectate iremediabil pe suprafețe mari" de furtună. Gavrilescu a cerut demiterea imediată a "celor care nu și-au respectat atribuțiile de serviciu". Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a răspuns că "s-au lansat 16 rachete care n-au putut să facă față situației date".

”Astăzi, în zona Dealu Mare, grindina a făcut prăpăd.
Plantații întregi de viță-de-vie și culturile agricole au fost afectate iremediabil pe suprafețe mari.
Ploaia torențială și grindina au blocat traficul rutier și șuvoaiele de apă au pătruns în curți și case...
DE CE NU S-A INTERVENIT, EFICIENT, CU RACHETE ANTIGRINDINĂ?
M-am informat si avertizarea meteo, cod portocaliu, a fost data din timp, de către ANM.
CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATĂ a celor care nu și-au respectat atribuțiile de serviciu!”,
a scris marți Grațiela Gavrilescu pe Facebook.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii, Petre Daea, în subordinea căruia se află sistemul de rachete antigrindină, susține că au fost lansat în zona Dealu Mare 16 rachete, dar acestea nu au făcut față pentru că formațiunile de gheață s-au realizat la 11.000 de metri înălțime, iar lansatoarele acționează până la 8.000 de metri.

”Nu vreau să comentez ce a spus doamna vicepremier. (…) Aseară, azi-noapte, astăzi am stat de vorbă cu specialiștii din domeniu care mi-au spus după episodul de ieri, când în această zonă s-au lansat 16 rachete care n-au putut să facă față situației date întrucât formațiunile de gheață s-au realizat undeva la 11.000 de metri înălțime, iar lansatoarele noastre de grindină acționează până la 8.000 de metri. Iată că am fost puși într-o situație fără precedent: nu s-a întâmplat niciodată în România ca să fie grindină înainte de 1 mai. Noi am fost pregătiți încă din 15 aprilie, urmare a acestei pregătiri, ieri s-a activat sistemul antigrindină și au fost lansate 16 rachete, dar din nefericire fără rezultat”, a explicat Petre Daea, citat de Agrointel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
583

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
123

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
78

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...