Mii de botosaneni au profitat de gratuitatile oferite de Luna Sanatatii

Botosanenii profita din plin de serviciile medicale oferite gratuit in cadrul Lunii Sanatatii. Sute de persoane isi masoara zilnic tensiunea arteriala sau nivelul glicemiei.


La cortul amplasat pe Pietonalul Unirii, in primele doua saptamini de campanie, s-au prezentat zilnic 400-500 de persoane, fiind depistate foarte multe cazuri de diabet si hipertensiune arteriala.


„Am depistat foarte multi pacienti cu valori foarte mari ale glicemiei, de 500-600 mg%, unii din acestia internindu-se ulterior in spital. Printre acestia a fost si un copil supraponderal, care avea glicemia de 110 mg%, in conditia in care la un adult nivelul de glicemie normal este de 120 mg%”, a spus unul din asistentii voluntari.


Pina la aceasta ora, aproximativ 6.000 de botosaneni, din intreg judetul, au apelat la serviciile oferite gratuit la cele patru corturi amplasate in municipiu, in cadrul campaniei ce se va finaliza pe data de 30 septembrie.

„Nu avem inca o statistica destul de clara, dar in jur de 600 de persoane care au fost testate au afectiuni. Adica un procent de 10%. Insa au fost testari si in zilele cu canicula, care au influentat cu siguranta tensiunea arteriala”, a declarat purtatorul de cuvint al Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, Lidia Onofrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Stați așa

astăzi, 20:31
17

Ca de obicei, publicăm astăzi încă o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. Staţi aşade Constantin VlădeanuPutrede g&a...

Ungaria şi România au cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeană

astăzi, 19:49
51

Ungaria şi România au înregistrat cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeană în luna ianuarie, raportat la luna decembrie a anului trecut, a informat vineri Eurostat.Rata anu...

Cristian Achiței: „Județul Botoșani condus de patru ani de PSD – Zero absolut”

astăzi, 19:16
104

În această săptămână, marți, a fost votat în Consiliul Județean ultimul buget propus de pesediști pentru județul Botoșani și pentru botoșăneni. Un buget al neputinței ș...