Meteo: Cum va fi vremea în ultimele zile din 2018 și primele din Noul An

Meteo: Cum va fi vremea în ultimele zile din 2018 și primele din Noul An

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Moldova, în intervalul 28-29 decembrie, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi noros. Pe spații extinse va ploua, iar în cursul nopții, în nord, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pe spații mici, în nordul Moldovei, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, la început din sud, apoi se va orienta din nord și va prezenta intensificări de până la 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, iar cele minime între 0 și 3 grade.

În intervalul 29-30 decembrie, temperatura aerului va marca o ușoară scădere. Cerul va fi noros, iar local, se vor semnala precipitații slabe, mixte. Pe spații mici, vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări ziua de până la 55 km/h din nord, amplificând senzația de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 5 grade, iar cele minime, între -2 și 1 grad.

În intervalul 30-31 decembrie, vremea va fi în general închisă ca aspect. Pe spații restrânse ziua și local noaptea, se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Pe spații restrânse, mai ales în sudul regiunii, se va forma ceață cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.

În intervalul 31 decembrie 2018 – 01 ianuarie 2019, vremea se va răci. Cerul va fi noros, iar pe spații relativ extinse va ninge. Ziua, trecător în sudul și estul regiunii, precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zonele joase de relief, de până la 55 km/h, spulberând trecător ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 4 grade, iar cele minime se vor încadra între -7 și -3 grade.

În primele două zile din nou an, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată. Începând din noaptea de 02/03 ianuarie, cerul se va mai degaja, iar temperaturile vor scădea, apropiindu-se de norma climatologică a perioadei, informează Administrația Națională de Meteorologie, prin Centrul Meteorologic Regional Moldova.

La Botoșani, vineri, 28 decembrie, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult noros și pe spații restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu posibile intensificări din nord-vest noaptea. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 6 grade, iar minimele vor coborî până spre 2 grade. Potrivit Meteo Nord-Est, sâmbătă, vremea se va răci ușor. Cerul va fi temporar noros și pe spații restrânse vor fi precipitații mixte. Ziua și în prima parte a nopții vântul va prezenta intensificări din nord-vest. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 3 grade, iar minimele vor coborî până spre 1 grad. Spre dimineață, local, vor fi condiții de producere a ceții. Duminică cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Local vor fi condiții de producere a ceții. Vântul se va orienta dinspre sud-est și va sufla slab până la moderat. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 5 grade, iar minimele vor coborî până spre -1 grad. Spre dimineață, pe spații restrânse, va ninge.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
14

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
35

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
28

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...