Mega proiect cu probleme la Spitalul Mavromati Botosani!

Mega proiect cu probleme la Spitalul Mavromati Botosani!

 MIHAI AROSOAIE  

Reprezentantii Consiliului Judetean Botosani si cei ai Spitalului Judetean Mavromati au constatat ca in mega-proiectul privind reabilitarea si modernizarea unitatii sanitare, a carui valoare este de 14 milioane de euro, nu a fost inclusa si amenajarea unor circuite sanitare interne, asa cum prevede legea. Practic, pe langa investitiile ce vor fi facute la Spitalul Judetean, va trebui amenajat un lift exterior pentru transportul alimentelor, pentru ca acum mancarea bolnavilor se transporta cu lifturile interioare, pe care le folosesc atat bolnavii, cat si vizitatorii.

Si aceasta nu este singura problema. In proiect nu au fost incluse nici reabilitarea si modernizarea bucatariei si a spalatoriei si nici inlocuirea gemurilor.
In cazul in care Spitalul nu va realiza toate aceste investii, risca sa nu primeasca acreditarea.

"Din discutii, a rezultat o alta problema mare. Faptul ca nu avem circuite sanitare in spital, conform legii, daca se face proiectul in felul acesta. Nu se poate renunta la nimic ca sa faci altceva in loc si trebuie sa găsim solutii de finantare pentru un lift exterior, care sa duca alimentele pana la etajul sapte. Daca nu se face treaba aceasta, automat spitalul nu primeste autorizatie de functionare, in primul rand, iar in al doilea rand, nu primeste acreditare. Se intalnesc pe acelasi hol comun si rufele murdare si mortii si mancarea si bolnavii, ceea ce nu permite legea. Sunt patru hibe mari la proiect, si anume liftul exterior, bucataria, spalatoria si tamplaria, care nu sunt cuprinse pentru modernizare. Cand s-a facut proiectul s-a gandit ca se externalizeaza bucataria si spalatoria, dar eu unul nu vad o firma de catering care sa faca trei portii pe zi de mancare, cu 8 lei", a spus Mihai Arosoaie, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Reprezentantii Consiliului Judetean spera sa prinda in bugetul pe anul viitor bani pentru amenajarea acelui lift exterior.

Deocamdata, investitia de la Mavromati bate pasul pe loc, din cauza unei contestatii privind conditiile mult prea dure impuse privind licitatia pentru dirigintele de santier.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
86

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
77

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2450

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...