Mega proiect cu probleme la Spitalul Mavromati Botosani!

Mega proiect cu probleme la Spitalul Mavromati Botosani!

 MIHAI AROSOAIE  

Reprezentantii Consiliului Judetean Botosani si cei ai Spitalului Judetean Mavromati au constatat ca in mega-proiectul privind reabilitarea si modernizarea unitatii sanitare, a carui valoare este de 14 milioane de euro, nu a fost inclusa si amenajarea unor circuite sanitare interne, asa cum prevede legea. Practic, pe langa investitiile ce vor fi facute la Spitalul Judetean, va trebui amenajat un lift exterior pentru transportul alimentelor, pentru ca acum mancarea bolnavilor se transporta cu lifturile interioare, pe care le folosesc atat bolnavii, cat si vizitatorii.

Si aceasta nu este singura problema. In proiect nu au fost incluse nici reabilitarea si modernizarea bucatariei si a spalatoriei si nici inlocuirea gemurilor.
In cazul in care Spitalul nu va realiza toate aceste investii, risca sa nu primeasca acreditarea.

"Din discutii, a rezultat o alta problema mare. Faptul ca nu avem circuite sanitare in spital, conform legii, daca se face proiectul in felul acesta. Nu se poate renunta la nimic ca sa faci altceva in loc si trebuie sa găsim solutii de finantare pentru un lift exterior, care sa duca alimentele pana la etajul sapte. Daca nu se face treaba aceasta, automat spitalul nu primeste autorizatie de functionare, in primul rand, iar in al doilea rand, nu primeste acreditare. Se intalnesc pe acelasi hol comun si rufele murdare si mortii si mancarea si bolnavii, ceea ce nu permite legea. Sunt patru hibe mari la proiect, si anume liftul exterior, bucataria, spalatoria si tamplaria, care nu sunt cuprinse pentru modernizare. Cand s-a facut proiectul s-a gandit ca se externalizeaza bucataria si spalatoria, dar eu unul nu vad o firma de catering care sa faca trei portii pe zi de mancare, cu 8 lei", a spus Mihai Arosoaie, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Reprezentantii Consiliului Judetean spera sa prinda in bugetul pe anul viitor bani pentru amenajarea acelui lift exterior.

Deocamdata, investitia de la Mavromati bate pasul pe loc, din cauza unei contestatii privind conditiile mult prea dure impuse privind licitatia pentru dirigintele de santier.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actele „de mână” vor putea fi titluri executorii, chiar dacă nu sunt înregistrate în registrele publice

astăzi, 18:20
560

Pe viitor, înscrisurile sub semnătură privată vor putea fi folosite ca titluri executorii chiar și fără să fie înscrise în registrele publice corespunzătoare, așa cum stabil...

Bărbat găsit fără suflare într-un părău din Dorohoi

astăzi, 17:28
392

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit fără suflare într-un pârâu, sâmbătă, pe strada Oborul Nou din municipiul Dorohoi.Descoperirea a fost făcut...

Comitet întrunit de urgență la Prefecură, din cauza Codului portocaliu de furtuni și a coronavirusului

astăzi, 17:13
676

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, va...