Medicul Gabriel Jilavu, condus pe ultimul drum, in aplauzele colegilor! FOTO, VIDEO

Medicul Gabriel Jilavu, condus pe ultimul drum, in aplauzele colegilor! FOTO, VIDEO
Medicul ortoped Gabriel Jilavu a fost condus, miercuri, pe ultimul drum de sute de rude, colegi, prieteni, cunoscuţi, dar şi de foşti pacienţi şi simpli cetăţeni.

La capătâiul medicului au stat rudele, alături de soţie şi de băieţelul în vârstă de 8 ani.

Slujba de înmormântare a început la ora 12.00, la Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Unirii, iar mai apoi cortegiul funerar a pornit către Cimitiriul Pacea, unde medicul Gabriel Jilavu îşi va dormi somnul de veci.

Maşina mortuară a fost acoperită cu zeci de coroane, din partea celor care au vrut să îi aducă un ultim omagiu.

“A fost un om deosebit, modest şi harnic. Toate asistentele medicale au spus că atunci când venea la spital trimitea şi cumpăra cafea, gustări, ca toţi să guste. Vine dintr-o familie deosebită, oameni credincioşi, unde a primit o educaţie cu adevărat moral-creştinească. Aşa se explică că a fost un doctor iscusit şi prin plecarea lui corpul medical botoşănean mai pierde un om cu experienţă“, a declarat preotul Grigore Diaconu, parohul Bisericii “Cuvioasa Parascheva".

De la Biserică, cortegiul funerar a coborât de pe Pietonalul Unirii pe strada Octav Onicescu, unde a trecut prin faţa casei părinţilor, după care a trecut pe strada Cuza Vodă, unde locuia cu familia, iar mai apoi preţ de câteva minute s-a oprit în faţa Spitalului Judeţean, locul unde şi-a petrecut mare parte din timp, ajutându-i pe cei aflaţi în suferinţă.

Zeci de cadre medicale, cu lacrimi în ochi, dar şi pacienţi, au ieşit în faţa unităţii sanitare, şi în sunet de sirene, l-au aplaudat pe cel care până duminică le-a fost coleg.

“A fost un om deosebit, un bun coleg, un specialist, avea o vorbă bună pentru oricine. Domnul doctor a lăsat în urmă multă tristeţe şi durere şi ne vom aduce mereu aminte de dumnealui", a spus un cadru medical.

Medicul Gabriel Jilavu avea 50 de ani şi a încetat din viaţă duminică, în timp ce era la serviciu, în urma unui stop cardio-respirator. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Recomandare de weekend: Un nou spectacol online oferit de Teatrul „Vasilache”

astăzi, 17:01
54

Duminică, 7 iunie, începând cu ora 11:00, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani, îi invită pe cei mici, dar și pe cei mari, la vizionarea spe...

Patru bărbați aduși la închisoarea din Botoșani, dintre care trei condamnați pentru tentativă de omor

astăzi, 16:54
123

Vineri, patru bărbați din județul Suceava, dintre care trei condamnați pentru tentativă de omor, au fost escortați la Penitenciarul din Botoșani.Mai întâi, la  S.P.R. ...

O elevă eminentă din Dorohoi, condamnată la suferință, are nevoie de ajutorul semenilor

astăzi, 16:49
103

Oana Silivstru este o elevă eminentă din Dorohoi, care, la numai 16 ani, boala și suferința au pus stăpânire pe viața ei. Problemele copilei au început încă de la naștere. Fi...