Magazinele sau barurile care oferă băuturi alcoolice minorilor vor fi închise pe loc pentru 30 de zile

Magazinele sau barurile care oferă băuturi alcoolice minorilor vor fi închise pe loc pentru 30 de zile

Legea 61/1991, a Ordinii Publice, va fi modificată pentru a nu mai lăsa loc de interpretări.

Un proiect aflat în dezbatere parlamentară prevede închiderea localurilor care vând băuturi alcoolice minorilor. În prezent, legea sancționează oferirea la vânzare de băuturi alcoolice minorilor, cu sume de până la 500 de lei.

Mulți patroni au contestat însă amenzile și au câștigat pe motiv că ei nu le-au vândut nimic minorilor, ci doar le-au oferit băuturi cu titlu gratuit, fapt care nu este incriminat de lege.

Drept urmare, senatorii și deputații au decis modificarea articolului din Legea 61/1991, care interzice vânzarea de băuturi alcoolice minorilor, în sensul că adaugă și sintagma ”oferirea cu titlu gratuit”.

În plus, patronii de localuri sau de magazine, care vând sau oferă cu titlu gratuit, se vor putea trezi cu afacerea închisă, pentru o perioadă de timp cuprinsă între zece zile și 30 de zile.

În ultimii ani, legea a fost amendată de mai multe ori la acest capitol. De exemplu, în 2015, Legea 61 a suferit o altă modificare în sensul în care minorii sub 16 ani nu puteau intra într-un bar fără a fi însoțit de un adult.

Problema este alta, și anume că legea nu este respectată de nimeni iar Poliția și Jandarmeria sunt prea puțin prezent în aceste zone.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
245

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...