Macron a decretat stare de urgență economică și socială!

Macron a decretat stare de urgență economică și socială!

Presedintele Emmanuel Macron s-a adresat luni natiunii pentru prima data dupa izbucnirea protestelor violente ale "vestelor galbene". Intr-un mesaj inregistrat, Macron anunta ca decreteaza stare de urgenta economica si sociala si impune o serie de masuri, printre care aceea ca toti angajatorii sa le ofere oamenilor o prima la final de an.

"Vreau ca lumea sa inteleaga ca va fi rasplatita proportional cu munca depusa. Voi cere tuturor angajatorilor sa ofere angajatilor lor o prima la sfarsit de an. O parte foarte importanta a natiunii noastre sunt varstnicii si din acest motiv am decis ca anul viitor sa anulam anumite cotizatii pe care le platesc pensionarii. Toate aceste decizii vor fi prezentate maine de premier. Marile companii sa ii ajute pe cei mai putin norocosi. Multi se vor gandi ca e momentul ca eu sa revin si sa schimb anumite legi legate de fiscalitate, dar acest lucru nu ar duce decat la o slabire a tarii. Am creat un cadru fiscal care sa permita companiilor sa creeze noi locuri de munca. Guvernul si Parlamentul trebuie sa faca pasi importanti pentru combaterea evaziunii fiscale, de exemplu. Marile companii care sunt pe profit trebuie sa plateasca impozite in consecinta. Inteleg si e important ca Guvernul sa continue ansamblul de reforme pe care ne-am angajat sa le punem in practica", a spus Macron.

"Inteleg foarte bine ce va nemultumeste si mi se pare corect"

Presedintele francez s-a adresat si miilor de oameni care au iesit in strada, dar si celorlalti multi care n-au facut-o, asumandu-si ca poate a lasat impresia, in dorinta sa de a schimba lucrurile, ca nu ii pasa de ei.

"Nu uit ca exista, intr-adevar, nemultumiri, ca sunt foarte multi oameni indignati si pot sa inteleg acest lucru. Dar nu vreau sa reduc aceste nemultumiri la comportamentul inacceptabil violent. Premierul a venit cu un raspuns la solicitarile voastre de reducere a taxelor. Inteleg foarte bine ce va nemultumeste si mi se pare corect. Inteleg situatia muncitorilor care lucreaza luna de luna si nu se ajung cu banii. (...) Inteleg situatia pensionarilor care traiesc modest, care au venituri mici, care nici cu ajutorul copiilor nu reusesc sa se descurce. Dar aceasta situatie nu e de ieri de azi. Sunt 40 de ani in care s-au acumulat aceste nemultumiri. Sunt probleme ale vietii intr-o democratie, atunci cand oamenii au impresia ca vocea lor nu mai e auzita. Fara indoiala recunosc ca nu am stiut sa venim cu un raspuns mai clar in acest an si jumatate. Poate v-am dat impresia ca probleme voastre nu ma preocupa, dar vreau sa va spun clar: daca m-am luptat pentru a schimba sistemul politic, am facut-o pentru ca tara asta merita o schimbare! Nu-mi doresc niciun titlu, nu vreau sa o fac in numele unui partid. Cred cu tarie ca putem gasi o solutie. E rolul nostru sa deschidem drumuri, sa exploram noi oportunitati", le-a mai spus Macron francezilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
314

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
537

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
160

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...