Lucrările la Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative de la Botoșani vor fi terminate cu întârziere

Lucrările la Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative de la Botoșani vor fi terminate cu întârziere

Deși lucrările la construcția spitalului de boli cronice și îngrijiri paliative de la Botoșani au început încă din anul 2017, iar termenul de execuție a fost de 24 de luni, acesta nu a fost dat încă în folosință din cauza Ordonanței nr.114 din 2019, care a determinat o creștere și recalculare a costurile construcției.

Noul spital, care se află în curtea Spitalului de Recuperare “Sf. Gheorghe”, a fost construit la inițiativa medicului Tamara Ciofu, care a făcut solicitarea pentru înființarea acestui spital, cu scopul de a suplimenta numărul de paturi pentru această categorie de bolnavi.

“Scopul acestui spital este de a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli paliative, degenerative, neoplazici, cei cu afecțiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformații cerebrale pentru că aceștia sunt cu problemele cele mai mari. Pacienții vor avea posibilitatea să fie îngrijiți corespunzător într-un spital unde vor avea spațiu și confortul necesar unei supravegheri medicale corecte”, a explicat medicul Tamara Ciofu.

La rândul său, municipalitatea de la Botoșani a contribuit la investițiile auxiliare necesare construcției, respectiv mutarea conductelor de gaz metan, de apă și canalizare și apoi efectuarea unui tunel pentru bucătărie. Spitalul ar fi trebuit să fie dat în folosință încă din luna august a anului 2019, dar din cauza unor probleme financiare  s-a prelungit termenul de dare în folosință.  

“Eu mă bucur că orașul Botoșani poate fi printre puținele orașe din țară unde s-a construit un spital dar mi-aș fi dorit să se fi terminat la termen, însă sper să nu se întârzie foarte mult iar Guvernul României să continue să aloce banii necesari pentru finalizarea construcției acestui spital”, a mai explicat medicul Tamara Ciofu, care privește cu optimism viitorul construcției acestui spital.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Ți se rupe sufletul. Gândurile asistentei medicale cu câteva zile înainte de a-și pierde viața: “Lupt pentru copilul și familia mea”

Duminică, 24 Mai 2020
16652

Cazul Lenuței Buta, asistenta medicală de la Botoșani care a decedat în cursul zilei de sâmbătă la un spital din Iași a demonstrat, poate pentru prima dată la nivel local,...

Altar de lumânări și flori dedicat asistentei decedate din cadrul Spitalului de Infecțioase Botoșani ridicat de cadrele medicale

Duminică, 24 Mai 2020
3511

Cadrele medicale din cadrul Spitalului de Infecțioase Botoșani sunt înmărmurite de dispariția fulgerătoare a colegei lor, care, la doar 46 de ani, s-a stins în lupta cu Covid-19....

Dreptul la viața pentru un botoșănean costă 3000 euro

Duminică, 24 Mai 2020
2012

Cazul lui Paul Amortoae a fost prezentat de redacția Stiri.Botoșani.ro în urmă cu ceva timp, atunci când soția sa, Daniela Amortoae avea nevoie disperată de ajutor pentru a-și salva ...