Lucrările la Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative de la Botoșani vor fi terminate cu întârziere

DeÈ™i lucrările la construcÈ›ia spitalului de boli cronice È™i îngrijiri paliative de la BotoÈ™ani au început încă din anul 2017, iar termenul de execuÈ›ie a fost de 24 de luni, acesta nu a fost dat încă în folosință din cauza OrdonanÈ›ei nr.114 din 2019, care a determinat o creÈ™tere È™i recalculare a costurile construcÈ›iei.

Noul spital, care se află în curtea Spitalului de Recuperare “Sf. Gheorghe”, a fost construit la iniÈ›iativa medicului Tamara Ciofu, care a făcut solicitarea pentru înfiinÈ›area acestui spital, cu scopul de a suplimenta numărul de paturi pentru această categorie de bolnavi.

 

“Scopul acestui spital este de a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli paliative, degenerative, neoplazici, cei cu afecÈ›iuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformaÈ›ii cerebrale pentru că aceÈ™tia sunt cu problemele cele mai mari. PacienÈ›ii vor avea posibilitatea să fie îngrijiÈ›i corespunzător într-un spital unde vor avea spaÈ›iu È™i confortul necesar unei supravegheri medicale corecte”, a explicat medicul Tamara Ciofu.

La rândul său, municipalitatea de la BotoÈ™ani a contribuit la investiÈ›iile auxiliare necesare construcÈ›iei, respectiv mutarea conductelor de gaz metan, de apă È™i canalizare È™i apoi efectuarea unui tunel pentru bucătărie. Spitalul ar fi trebuit să fie dat în folosință încă din luna august a anului 2019, dar din cauza unor probleme financiare  s-a prelungit termenul de dare în folosință.  

“Eu mă bucur că oraÈ™ul BotoÈ™ani poate fi printre puÈ›inele oraÈ™e din È›ară unde s-a construit un spital dar mi-aÈ™ fi dorit să se fi terminat la termen, însă sper să nu se întârzie foarte mult iar Guvernul României să continue să aloce banii necesari pentru finalizarea construcÈ›iei acestui spital”, a mai explicat medicul Tamara Ciofu, care priveÈ™te cu optimism viitorul construcÈ›iei acestui spital.