Lucrările la Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative de la Botoșani vor fi terminate cu întârziere

Lucrările la Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative de la Botoșani vor fi terminate cu întârziere

Deși lucrările la construcția spitalului de boli cronice și îngrijiri paliative de la Botoșani au început încă din anul 2017, iar termenul de execuție a fost de 24 de luni, acesta nu a fost dat încă în folosință din cauza Ordonanței nr.114 din 2019, care a determinat o creștere și recalculare a costurile construcției.

Noul spital, care se află în curtea Spitalului de Recuperare “Sf. Gheorghe”, a fost construit la inițiativa medicului Tamara Ciofu, care a făcut solicitarea pentru înființarea acestui spital, cu scopul de a suplimenta numărul de paturi pentru această categorie de bolnavi.

“Scopul acestui spital este de a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli paliative, degenerative, neoplazici, cei cu afecțiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformații cerebrale pentru că aceștia sunt cu problemele cele mai mari. Pacienții vor avea posibilitatea să fie îngrijiți corespunzător într-un spital unde vor avea spațiu și confortul necesar unei supravegheri medicale corecte”, a explicat medicul Tamara Ciofu.

La rândul său, municipalitatea de la Botoșani a contribuit la investițiile auxiliare necesare construcției, respectiv mutarea conductelor de gaz metan, de apă și canalizare și apoi efectuarea unui tunel pentru bucătărie. Spitalul ar fi trebuit să fie dat în folosință încă din luna august a anului 2019, dar din cauza unor probleme financiare  s-a prelungit termenul de dare în folosință.  

“Eu mă bucur că orașul Botoșani poate fi printre puținele orașe din țară unde s-a construit un spital dar mi-aș fi dorit să se fi terminat la termen, însă sper să nu se întârzie foarte mult iar Guvernul României să continue să aloce banii necesari pentru finalizarea construcției acestui spital”, a mai explicat medicul Tamara Ciofu, care privește cu optimism viitorul construcției acestui spital.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Inspecție tematică organizată de IȘJ în toate instituțiile de învățământ din Botoșani

Miercuri, 27 Ianuarie 2021
743

La începutul lunii februarie, mai exact în timpul vacanței intersemestriale, Inspectoratul Școlar județean (IȘJ) Botoșani intenționează să organizeze o inspecție tematică î...

Începând de joi, localitatea Havârna intră în carantină timp de două săptămâni

Miercuri, 27 Ianuarie 2021
1333

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis astăzi carantinarea localității Havârna, pentru o perioadă de 14 zile, începând de joi, 28 ianuarie, ora 21:00....

Un profesor de educație fizică din Botoșani inițiază elevii în tainele șahului la lecțiile online

Miercuri, 27 Ianuarie 2021
886

Vasile Andrieș, profesor de educație fizică la Școala Gimnazială nr.6 „Grigore Antipa” Botoșani, a găsit o metodă inedită de a-și susține orele online.Îndrăgitul prof...