Locuinţe din Dorohoi, răscolite de mascaţi! Ce caută anchetatorii!
UPDATE!

UPDATE: Agitaţie în cel de-al doilea municipiu al judeţului, miercuri dimineaţă, în urma unei operaţiuni a anchetatorilor de la DIICOT, Biroul Teritorial Botoşani. 39 de suspecţi şi martori urmează să fie audiaţi într-un caz ce vizează trafic de etnobotanice.

Locuinţe din Dorohoi, răscolite de mascaţi! Ce caută anchetatorii!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Miercuri dimineaţă au loc trei percheziţii, în municipiul Dorohoi, la suspecţi despre care se bănuieşte că ar fi implicaţi într-o reţea ce se ocupă cu traficul de etnobotanice.

Gruparea era monitorizată de anchetatori de la începutul acestui an. Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi desfăşurat mai multe activităţi de procurare, deţinere şi vânzare de substanţe cu efect psihoactiv.

UPDATE:
Potrivit anchetatorilor DIICOT, în cauză există suspiciunea că în perioada martie- aprilie 2017, numiţii C.M., C.S. şi C.C. au desfăşurat în mod repetat activităţi de procurare, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare fără drept de produse cu efect psihoactiv, obţinând importante foloase materiale.

Activităţile de distribuţie şi vânzare se realizează de la domiciliul acestora zilnic, în regim ambulant, către consumatorii de pe raza municipiului Dorohoi cât şi a judeţului Botoşani. În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 13 persoane, pentru comiterea infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, totodată fiind emise 39 de citaţii pe numele suspecţilor şi a martorilor care urmează a fi audiaţi în cauză.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie- Serviciul de Acţiuni Speciale, Poliţia Municipiului Dorohoi şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. "Pe întreg procesul penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevătute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", arată anchetatorii DIICOT.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
224

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
29

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
190

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...