Liviu Axinte: “Probabil ca solutia la nivelul Botosaniului va fi rezervarea unui post si asigurarea salarizarii la nivelul federatiei”

Liviu Axinte: “Probabil ca solutia la nivelul Botosaniului va fi rezervarea unui post si asigurarea salarizarii la nivelul federatiei”

 LIVIU AXINTE, lider LSI  

Liviu Axinte, presedintele Ligiii Sindicatelor din Invatamant Botosani, a spus ca odata cu modificarea reglementarilor in ceea ce priveste activitatea sindicala, cel mai probabil va opta pentru rezervarea postului, urmand ca remuneratia sa o primeasca de la Federatie.

Liderul LSI a precizat ca in cursul zilei de joi va avea loc la Bucuresti o intalnire cu toti liderii din tara, si se va stabili exact cum se va proceda.

“Conform contractului colectiv de munca, la nivel de ramura, care a fost valabil in baza legii dialogului social pana la 31 decembrie 2011, pentru liderii de sindicat ai federatiilor reprezentative din invatamant era asigurata degrevarea de norma intr-un raport de o catedra sau un post la 2.000 de membri de sindicat. Degrevarea a insemnat rezervarea postului pe perioada mandatului si a remunerarii de la unitatea unde liderul de sindicat avea cartea de munca, era titular. Acum, exista un ordin, care inca nu a fost publicat in Monitorul Oficial, dar probabil ca va fi pus in aplicare, care se refera la renuntarea la asigurarea degrevarii. In aceasta situatie, ordinul asigura doar rezervarea catedrei pentru profesorii care doresc sa isi faca aceasta rezervare si trecerea salarizarii la federatiile sindicale. Noi vom avea o inalnire la nivel national, joi, la care vom lua o decizie in sensul acesta, dar probabil ca solutia la nivelul Botosaniului va fi rezervarea unui post si asigurarea salarizarii la nivelul federatiei, pana la 31 august, dupa aceea vom face o alta evaluare a situatiei", a spus Liviu Axinte.

El a precizat ca intr-o oarecare masura aceasta noua prevedere poate fi considerata ca un atac la adresa sindicatelor, insa are si o latura buna, si anume asigurarea unei independente a Sindicatului in raport cu patronatul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul care a accident o femeie pe Sucevei, în arest pentru următoarele 30 de zile

astăzi, 18:34
69

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de tânărul de 27 de ani, din localitate...

Ministrul Mediului: Statul renunță la taxa auto în 2020

astăzi, 16:27
159

Anul acesta nu vom avea taxă auto, anunță ministrul Mediului. Costel Alexe spune că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe mașinile second-hand importate.Taxa auto ...

Municipalitatea a aprobat proiectul de reabilitare a Liceului „Petru Rareș”. Trei clădiri vor fi modernizate și echipate, cu peste 5,6 milioane de lei

astăzi, 15:44
203

Proiectul „Reabilitare şi modernizare Grup Şcolar Botoşani” a fost aprobat de către consilierii locali ai municipiului Botoșani, în prima ședință din acest an, desfășurat...