INVENTIE: Air bag pentru motociclisti!

INVENTIE: Air bag pentru motociclisti!
Vietile motociclistilor, implicati in accidente rutiere, ar putea fi salvate de vestele cu aer comprimat, care atenueaza efectele unui impact violent. Aceste jachete sunt echivalentul air bag-urilor instalate la autoturisme, informeaza BBC.

Reprezentantii Departamentului de Transport din Marea Britanie au declarat ca nu vor sa impuna aceste mijloace de protectie, dar recomanda folosirea lor, datorita eficientei. Vesta este legata de motocicleta, printr-un cablu si se declanseaza la impact, in mai putin de o secunda.

Echipamentul protejeaza portiunea dintre gat si pelvis, pentru ca organele vitale sa nu sufere leziuni. Numai in 2007, 561 de motociclisti au murit, pe soselele britanice.

"Exista un numar mare de victime, in randul motociclistilor. Consider ca multe vieti ar putea fi salvate daca aceste veste ar fi purtate. Acest echipament este facut sa protejeze organele vitale ale motociclistilor, cea ce nu poate face o jacheta normala. Majoritatea accidentelor fatale, in randul motociclistilor, se produc din cauza afectarii organelor interne, care ar putea fi protejate de aceste veste", a declarat Dr. Andy Parfitt, de la Spitalul St. Thomas din Londra.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie din județ înjunghiată de fostul iubit

astăzi, 14:55

O femeie de 45 de ani din comuna Albești, județul Botoșani, a fost atacată și înjunghiată de fostul concubin, vineri dimineață, când bărbatul a observat-o că lucrează în g...

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: „44 de milioane de lei au fost trimise către Botoșani pentru plata șomajului tehnic”

astăzi, 14:50
25

Prezentă în cursul zilei de vineri la Botoșani, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vizitat fabrica de confecții Formens, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri botoșăneni. A...

Ediția 2020 a proiectului Bibliotecii Județene debutează pe 13 iulie

astăzi, 14:29
17

Biblio-Vacanța 2020 este o ediție jubiliară, a zecea, a unuia dintre cele mai importante proiecte derulate de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani.Păstrând tradi...