Invatamantul botosanean, in sarbatoare!

Invatamantul botosanean, in sarbatoare!
Culmea ironiei sau un paradox tipic botosanean? Incepand de pe data de 21 martie, timp de o saptamana, dascalii sunt in sarbatoare. Cel putin asta reiese din anuntul publicat de site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, care informeaza ca in perioada 21-28 martie se marcheaza Zilele Invatamantului botosanean, actiune sustinuta de ISJ, Casa Corpului Didactic, Asociatia Invatatorilor din Judetul Botosani, Teatrul Mihai Eminescu.

In contextul in care, de peste o saptamana, profesorii ies in strada pentru salariile neplatite, nu poate fi decat o ironie o activitate organizata sub denumirea: "Cadrele didactice botosanene, intre aspiratii si impliniri"!

Actiunile sunt dintre cele mai diverse, de la lansari de carte, spectacole, tombola, cu tot ce tine de caracterul sarbatoresc, festiv, al unei manifestari menite sa isi cinsteasca slujbasii fideli. Finalul pare, in acest context, si mai interesant: "Toate fondurile vor fi donate elevilor performanti la olimpiade si concursuri scolare".

Anuntul are si o completare, in scopul atragerii profesorilor catre aceasta actiune: "Colegii interesaţi de participare la una sau mai multe activităţi (cu implicare directă sau ca spectatori) sunt rugaţi să se înscrie la reprezentanţii pe şcoli ai AIJBt sau, direct, pe adresa de e-mail a AIJBt. Participarea la activităţi va fi certificată prin adeverinţe de participare la activitate/ activităţi de proiect(pentru spectatori) si prin adeverinţe privind activitatea/ activităţile în care s-au implicat, pentru participanţii direcţi".

Avand in vedere faptul ca profesorii sunt, in aceasta perioada, in strada, fiind greu de crezut ca macar unii dintre ei ar gasi ceva de sarbatorit, am solicitat cateva puncte de vedere vizavi de Zilele Invatamantului botosanean.

"Cadrele didactice nu prea sunt interesate de aceste actiuni, organizate de Inspectoratul Scolar Judetean, pentru ca au problemele lor legate de salarizare, de plata salariilor pe luna februarie. Cei care vor sa participe la astfel de actiuni nu sunt impiedicati cu nimic, ar fi participat majoritatea dintre noi la astfel de actiuni daca am fi fost intr-o stare materiala si morala deosebita. Dar noi acum suntem extrem de suparati pentru ca suntem tratati cu indiferenta de catre guvernantii nostri", profesor Paul Ungureanu, Liceul de Stiinte ale Naturii "Grigore Antipa".

"Deocamdata sa ne vedem salariile, pentru ca nu am primit niciun ban, ce fel de atitudine este aceasta? Avem aproape o saptamana jumatate de cand nu avem salariile si nu ne baga nimeni in seama. Ba dimpotriva, sunt tot felul de amenintari ca daca nu intram la ore ni se desface contractul de munca si asa mai departe. Cred ca asta, cu actiunea invatamantului, poate trece pe plan secundar. Noi trebuie sa ne primim salariile, pentru ca nu se mai poate altfel", profesor Lucia Ciubotaru, Colegiul National "A. T. Laurian".

"De vreme ce nimeni nu ne baga in seama, de ce sa ma ocup? De educatie? Am impresia ca cineva s-a urcat undeva pe un piedestal si crede ca noi suntem niste ganganii, care pot fi strivite in picioare oricand. Asta vor sa ne dea pentru participare la aceste actiuni, adeverinte? Eu nu pot sa platesc nici banca, nici facturile cu adeverinta pe care mi-o dau ei", a spus un profesor de la Scoala 12 din Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
661

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
90

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...