Invatamantul botosanean, in sarbatoare!

Invatamantul botosanean, in sarbatoare!
Culmea ironiei sau un paradox tipic botosanean? Incepand de pe data de 21 martie, timp de o saptamana, dascalii sunt in sarbatoare. Cel putin asta reiese din anuntul publicat de site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, care informeaza ca in perioada 21-28 martie se marcheaza Zilele Invatamantului botosanean, actiune sustinuta de ISJ, Casa Corpului Didactic, Asociatia Invatatorilor din Judetul Botosani, Teatrul Mihai Eminescu.

In contextul in care, de peste o saptamana, profesorii ies in strada pentru salariile neplatite, nu poate fi decat o ironie o activitate organizata sub denumirea: "Cadrele didactice botosanene, intre aspiratii si impliniri"!

Actiunile sunt dintre cele mai diverse, de la lansari de carte, spectacole, tombola, cu tot ce tine de caracterul sarbatoresc, festiv, al unei manifestari menite sa isi cinsteasca slujbasii fideli. Finalul pare, in acest context, si mai interesant: "Toate fondurile vor fi donate elevilor performanti la olimpiade si concursuri scolare".

Anuntul are si o completare, in scopul atragerii profesorilor catre aceasta actiune: "Colegii interesaţi de participare la una sau mai multe activităţi (cu implicare directă sau ca spectatori) sunt rugaţi să se înscrie la reprezentanţii pe şcoli ai AIJBt sau, direct, pe adresa de e-mail a AIJBt. Participarea la activităţi va fi certificată prin adeverinţe de participare la activitate/ activităţi de proiect(pentru spectatori) si prin adeverinţe privind activitatea/ activităţile în care s-au implicat, pentru participanţii direcţi".

Avand in vedere faptul ca profesorii sunt, in aceasta perioada, in strada, fiind greu de crezut ca macar unii dintre ei ar gasi ceva de sarbatorit, am solicitat cateva puncte de vedere vizavi de Zilele Invatamantului botosanean.

"Cadrele didactice nu prea sunt interesate de aceste actiuni, organizate de Inspectoratul Scolar Judetean, pentru ca au problemele lor legate de salarizare, de plata salariilor pe luna februarie. Cei care vor sa participe la astfel de actiuni nu sunt impiedicati cu nimic, ar fi participat majoritatea dintre noi la astfel de actiuni daca am fi fost intr-o stare materiala si morala deosebita. Dar noi acum suntem extrem de suparati pentru ca suntem tratati cu indiferenta de catre guvernantii nostri", profesor Paul Ungureanu, Liceul de Stiinte ale Naturii "Grigore Antipa".

"Deocamdata sa ne vedem salariile, pentru ca nu am primit niciun ban, ce fel de atitudine este aceasta? Avem aproape o saptamana jumatate de cand nu avem salariile si nu ne baga nimeni in seama. Ba dimpotriva, sunt tot felul de amenintari ca daca nu intram la ore ni se desface contractul de munca si asa mai departe. Cred ca asta, cu actiunea invatamantului, poate trece pe plan secundar. Noi trebuie sa ne primim salariile, pentru ca nu se mai poate altfel", profesor Lucia Ciubotaru, Colegiul National "A. T. Laurian".

"De vreme ce nimeni nu ne baga in seama, de ce sa ma ocup? De educatie? Am impresia ca cineva s-a urcat undeva pe un piedestal si crede ca noi suntem niste ganganii, care pot fi strivite in picioare oricand. Asta vor sa ne dea pentru participare la aceste actiuni, adeverinte? Eu nu pot sa platesc nici banca, nici facturile cu adeverinta pe care mi-o dau ei", a spus un profesor de la Scoala 12 din Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o gospodărie din județ, soldat cu pagube materiale

astăzi, 08:19
42

Un incendiu a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 24 octombrie a.c., în satul Vatra, din comuna Hudești.Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, împreună cu po...

Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, învestit în funcție

astăzi, 08:09
47

Încă un primar din județul Botoșani a fost învestit în funcție. Este vorba de primarului orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, care a depus, duminică, jurământul, &icir...

Primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, a depus jurământul

astăzi, 08:03
47

Constituită prin Ordinul Prefectului Județul Botoșani, ședința de validare a mandatului primarului și a consilierilor locali Bucecea, s-a desfășurat, duminică, într-un cadru solemn, cu ...