Intervenția de pe strada Pușkin a luat sfârșit. Locuitorii evacuați s-au întors acasă

Intervenția de pe strada Pușkin a luat sfârșit. Locuitorii evacuați s-au întors acasă

Intervenția de pe strada Pușkin, din municipiul Botoșani, a fost finalizată, marți, în jurul orei 13:30. Cei 12 locatari evacuați peste noapte s-au întors acasă, iar autoritățile au descoperit, deocamdată, că hidrocarburile care au degajat mirosul înțepător care a alarmat populația, provin din canalizare, cauzele acumulării acestora nefiind, încă, depistate.

Amintim că mai multe familii care locuiesc pe strada Puşkin din municipiul Botoşani, au fost evacuate, luni seară, după ce în zonă a fost resimţit un miros puternic de gaze.

Locuitorii din zona respectivă au alertat autorităţile, prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în jurul orei 16:00, cu privire la existenţa mirosului de gaze, iar la faţa locului s-au deplasat atât echipaje de pompieri, cât şi de poliţie şi jandarmi. De asemenea, au intervenit echipe de la furnizorul de gaze, dar şi specialişti de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică.

În sprijin a fost solicitată şi echipa de specialişti CBRN de la ISU Suceava, care a efectuat măsurători pentru a stabili sursa de proveniență a gazelor inflamabile. Forțele de intervenție s-au deplasat în teren și marți dimineață, reluând cercetările.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
81

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
72

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
45

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...