În weekend vor fi înăsprite controalele pentru prevenirea Covid-19. Botoșaniul are printre cele mai puține cazuri din România, iar autoritățile vor să mențină aceeași stare de fapt

În weekend vor fi înăsprite controalele pentru prevenirea Covid-19. Botoșaniul are printre cele mai puține cazuri din România, iar autoritățile vor să mențină aceeași stare de fapt

Botoșaniul are printre cele mai puține cazuri de infestări cu Covid -19 din România iar autoritățile județului vor să mențină același status quo și în următoarea perioadă.

În aceste condiții au anunțat încă de astăzi că în toată perioada de week-end vor fi înăsprite controalele pentru respectarea normelor de prevenire a extinderii epidemiei de Covid-19.

Într-un comunicat de presă emis în această după amiază, Centrul Județean de Comunicare Botoșani a explica că în urma creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2 la nivel național, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare preventive dispuse pentru starea de alertă, în acest weekend, IPJ Botosani,  sub autoritatea Instituţiei Prefectului și în colaborare cu polițiști locali, polițiști de frontieră, jandarmi,  precum și reprezentanți  din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Protecției Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Munca si Directiei Sanitar Veterinare,  vor acționa cu efective mărite pe întreg teritoriul județului Botoșani.

“În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional, de persoane”, a precizat Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

Din data de 01.08.2020, la nivelul județului Botoșani au fost dispuse mai multe măsuri suplimentare de limitare a infecțiilor cu coronavirus, astfel că purtarea corectă a măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice deschise. Este vorba de piețe agroalimentare, târguri, oboare, târguri auto, pe întregul program de funcționare, apoi zonele de așteptare ale stațiilor de autobuz și ale peroanelor de tren, pe întreg intervalul orar de desfășurare în zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje.

De asemenea, aceleași reguli sunt valabile pe pietonalele constituite în municipii și orașe, în intervalul orar 18:00-22:00, respectiv în municipiul Botoșani pe pietonalele Unirii și Transilvaniei, apoi pe străzile Cuza-Voda, Marchian, Bulevardul Mihai Eminescu și zona Centrul Vechi.

De semenea, sunt valabile în municipiul Dorohoi pe pietonalul Grigore Ghica și Cartierul Drochia, în orașul Saveni pe pietonalul 1 Decembrie, în orașul Darabani pe pietonalul Pieței și strada Rătușanu, la Flămânzi în centrul Civic, zona Primăriei, în timp ce în orașul Bucecea regulile au fost impuse obligatoriu pe pietonalul Centrul Cultural.

“Reamintim faptul că nerespectarea restricțiilor și a legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză”, a mai adăugat Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta