În ultimele 24 de ore, aproape 100 de botoșăneni au fost sancționați pentru nepurtarea măștii și deplasări nocturne

În ultimele 24 de ore, aproape 100 de botoșăneni au fost sancționați pentru nepurtarea măștii și deplasări nocturne

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID - 19.

În total, la activitățile desfășurate, au participat peste 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare ,Direcției de Sănătate Publică precum si lucrători din cadrul Protecției Consumatorului și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La nivelul județului Botoșani, au fost organizate 10  acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 109 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

În total, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei.

Dintre acestea, 80 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au purtat mască de protecție in locurile în care acest lucru era obligatoriu și 15 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul orar 23:00 -05.00.

”Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
4

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
20

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
46

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...