În 2021 nu vor fi introduse noi taxe iar cele existente nu vor creşte

În 2021 nu vor fi introduse noi taxe iar cele existente nu vor creşte

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat astăzi, luni, că nu vor fi introduse noi taxe nici anul acesta și nici anul viitor, iar cele existente nu vor creşte.

„PNL nu introduce taxe, nu va introduce taxe nici anul următor. Orice ar spune propaganda plătită a socialiștilor despre noi, nu introducem taxe, din contră. Cea mai mare dovadă că nu introducem taxe  este că am început anul cu eliminarea taxelor impuse de socialişti. Am eliminat supraacciza la carburant, preţul la combustibil a scăzut imediat şi sunt oameni  din Parlamentul României care ar fi trebuit să îşi dea demisia pentru că  erau peste tot şi puneau pariu că nu se va întâmpla aşa ceva, am eliminat acea măsură nenorocită, supraimpozitarea contractelor part time, am eliminat TVA defalcat, o măsură nenorocită pe care Tudose care azi nu îşi mai aduce aminte de ea, el a venit şi ne-a băgat-o pe gât şi a uitat acum de ea,  am oprit naţionalizarea pilonului 2 de pensii, şi am eliminat acea Ordonanţă 14, o măsură care a pus pe butuci sectoare întregi din economie pentru că lovea sectoare întregi din ecominie. Am eliminat toate acestea si am reuşit ca într-o perioadă de criză economică generată de criza de sănătate să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut, când aveam aceste taxe”, a declarat Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Finanţelor a mai declarat că va propune reeşalonarea  datoriilor acumulate de mediul de afaceri.

„După discuţiile cu mediul de afaceri, data limită pentru reeşalonarea datoriei acumulate de la începutul stării de urgenţă şi până în 25 octombrie, era 15 decembrie. Voi propune în şedinţa de  guvern, prelungirea până la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp şi vom cere prelungirea datei limită”, a mai declarat ministrul.

Ministrul a mai adăugat că vor fi eliminate unele taxe şi că se va introduce factura electronică.

 

Spune-ne opinia ta