Împăcare refuzată, cale deschisă spre judecată! Hoţii de la Stadion ajung în instanţă

Împăcare refuzată, cale deschisă spre judecată! Hoţii de la Stadion ajung în instanţă
Li s-a oferit o cale de împăcare, dar au refuzat-o, astfel că vor fi judecaţi pentru furt calificat!

Vorbim de cei patru tineri botoşăneni care la sfârşitul lunii aprilie au spart sectorul lojelor oficiale din Stadionul Municipal, de unde au furat trei plasme TV şi receiverele aferente, pe care se urmăreau meciurile. Pe rolul Judecătoriei Botoşani a fost înregistrat dosarul prin care cei patru- doi făptaşi şi doi complici au fost trimişi în judecată pentru furt calificat, urmând ca instanţa să stabilească un prim termen al procesului.

Parte civilă în proces este Asociaţia Fotbal Club Botoşani, al cărui reprezentant, Alexandru Chirilă, spune că suma solicitată este fix 2.700 de lei, adică valoarea celor trei plasme.

"După ce hoţii au fost identificaţi, am fost invitat la poliţie şi le-am propus să ne achite valoarea plasmelor şi ne împăcăm, astfel încât împăcarea să atragă neînceperea urmăririi penale. Ei nu au vrut, aşa că ne-am constituit parte civilă", spune Alexandru Chirilă.

Furtul ar fi fost comis de Alexandru Iulian Aghiniţei de 25 de ani, din Curteşti, şi Florin Lucian Tudosanu, de 23 de ani, ambii cu "experienţă" în furturi. Cei doi ar fi fost ajutaţi de Alin Petru Grumeza şi Cornel Dumitru Spătariu Hambărianu, la rândul lor cu antecedente penale, primul pentru furturi, iar celălalt pentru tâlhărie.

Reţinuţi de poliţişti, cei doi suspecţi au fost prezentaţi pe 18 iunie, în faţa unui judecător de la Judecătoria Botoşani, care a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus plasarea lor sub controlul judiciar, pentru 60 de zile. Mai mult, la începutul acestei luni, Alexandru Iulian Aghiniţei a fost condamnat într-un alt dosar, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice, ameninţare sau vătămare corporală gravă, după ce, la începutul lui 2014, alături de doi prieteni, a agresat mai multe persoane care circulau pe strada Octav Onicescu.

La nici o lună de la spargerea tribunei oficiale, doi puşti din cartierul Stadionului au pătruns în interior şi au devastat tot ce-au prins- au spart geamuri de termopan de la tribună, au distrus cabina de transmisie radio, au spart toate tablourile cu imaginile fotbaliştilor care au făcut carieră la FC Botoşani, ba chiar au încercat să fure şi paharele.

Prejudiciul total a fost calculat la 7.000 de lei! Puştii au fost prinşi de poliţiştii locali şi de jandarmii chemaţi de un vecin care, ieşit în balcon la fumat, i-a observat pe cei doi puşti "distrându-se" în tribună.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

astăzi, 21:12
124

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

astăzi, 21:02
90

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

astăzi, 20:39
79

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...