Imobilele vechi vor costa cu 50% mai putin, cele noi cu 25%

Imobilele vechi vor costa cu 50% mai putin, cele noi cu 25%
Valoarea imobilelor vechi va scadea cu 30 - 50%, iar cea a imobilelor noi cu 15 - 25%, inainte de stabilizarea preturilor, potrivit unui studiu. In opinia a 88% dintre cei intervievati de NewsIn, imobilele vechi erau supraevaluate, iar la momentul actual este dificil de calculat "pretul corect" in cazul acestora.

Se estimeaza o diferenta de aproximativ 20 - 30 de procente intre preturile imobilelor noi si ale celor vechi, dupa stabilizarea pietei. In momentul de fata, vanzarile in cazul imobilelor vechi sunt aproape complet blocate, iar tendinta de scadere a preturilor este mai accentuata decat pe piata imobilelor noi, iar lipsa vanzarilor determina de fapt imposibilitatea evaluarii.

De asemenea, se poate observa, in schimb, o tendinta de crestere a numarului de inchirieri pe acest segment. In cazul imobilelor nou construite, majoritatea brokerilor, cat si a dezvoltatorilor imobiliari intervievati, apreciaza ca exista o tendinta de scadere a preturilor, insa, procentual, aceasta scadere este net inferioara fata de imobilele vechi.

De asemenea, aceasta tendinta afecteaza diferit categoriile de imobile de pe aceasta piata. Presiunea de scadere a preturilor afecteaza imobilele din categoriile mediu si mediu plus si se resimte mult mai putin in cazul imobilelor din categoria lux.

Daca in cazul imobilelor mediu si mediu plus, participantii la interviuri apreciaza o scadere a pretului de aproximativ 20%, in cazul categoriei lux vorbim de o stagnare a preturilor sau, in unele cazuri, de o scadere de maximum 5%.

De asemenea, acestia au mai precizat ca, in cazul imobilelor mediu si mediu plus, exista un prag de aproximativ 800-1.000 de euro sub care preturile nu vor cobori.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziția de autobuze în municipiul Botoșani - VIDEO

astăzi, 10:44
161

La Botoșani a fost semnat astăzi contractul pentru achiziția de autobuze în leasing de către Eltrans SA, unitate care asigură transportul public din municipiu cu ajutorul tramvaielor.Un...

Marius Croitoru, spectacol la conferința de presă, după victoria cu Iași: "În spatele fundașilor mei se mai juca o miuță"

astăzi, 10:11
377

Marius Croitoru a făcut spectacol ieri seară la conferința de presă de după victoria cu Poli Iași.După ce a reușit să-și pună medalia de bronz a primei divizii la gât, încă...

Săptămâna „Școala altfel” se va desfășura doar în incinta școlilor

astăzi, 10:01
276

Ministerul Educației a trimis către Inspectoratele Școlare Județene o adresă prin care a recomandat ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” s...