Imobilele vechi vor costa cu 50% mai putin, cele noi cu 25%

Imobilele vechi vor costa cu 50% mai putin, cele noi cu 25%
Valoarea imobilelor vechi va scadea cu 30 - 50%, iar cea a imobilelor noi cu 15 - 25%, inainte de stabilizarea preturilor, potrivit unui studiu. In opinia a 88% dintre cei intervievati de NewsIn, imobilele vechi erau supraevaluate, iar la momentul actual este dificil de calculat "pretul corect" in cazul acestora.

Se estimeaza o diferenta de aproximativ 20 - 30 de procente intre preturile imobilelor noi si ale celor vechi, dupa stabilizarea pietei. In momentul de fata, vanzarile in cazul imobilelor vechi sunt aproape complet blocate, iar tendinta de scadere a preturilor este mai accentuata decat pe piata imobilelor noi, iar lipsa vanzarilor determina de fapt imposibilitatea evaluarii.

De asemenea, se poate observa, in schimb, o tendinta de crestere a numarului de inchirieri pe acest segment. In cazul imobilelor nou construite, majoritatea brokerilor, cat si a dezvoltatorilor imobiliari intervievati, apreciaza ca exista o tendinta de scadere a preturilor, insa, procentual, aceasta scadere este net inferioara fata de imobilele vechi.

De asemenea, aceasta tendinta afecteaza diferit categoriile de imobile de pe aceasta piata. Presiunea de scadere a preturilor afecteaza imobilele din categoriile mediu si mediu plus si se resimte mult mai putin in cazul imobilelor din categoria lux.

Daca in cazul imobilelor mediu si mediu plus, participantii la interviuri apreciaza o scadere a pretului de aproximativ 20%, in cazul categoriei lux vorbim de o stagnare a preturilor sau, in unele cazuri, de o scadere de maximum 5%.

De asemenea, acestia au mai precizat ca, in cazul imobilelor mediu si mediu plus, exista un prag de aproximativ 800-1.000 de euro sub care preturile nu vor cobori.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1194

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
308

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...