IGPR: 11 urmăriţi naţional şi opt minori lipsiţi de supraveghere - depistaţi în gări şi aeroporturi în ultima săptămână

Un număr de 11 persoane urmărite naţional şi opt minori lipsiţi de supraveghere au fost identificaţi în urma controalelor făcute de poliţişti, în ultima săptămână, în zona gărilor, porturilor şi aeroporturilor, fiind întocmite peste 85 de dosare penale.

IGPR: 11 urmăriţi naţional şi opt minori lipsiţi de supraveghere - depistaţi în gări şi aeroporturi în ultima săptămână

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în perioada 13 - 19 iulie, poliţiştii de la transporturi au verificat 195 de obiective (aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale) şi au patrulat în 398 de staţii de cale ferată şi în 412 trenuri de călători, pentru a asigura siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Poliţiştii au depistat 11 urmăriţi la nivel naţional şi 8 minori lipsiţi de supraveghere, aceştia din urmă fiind predaţi familiilor sau internaţi în centrele de plasament. De asemenea, au fost întocmite 85 de dosare penale, fiind depistate în flagrant delict 55 de persoane şi au fost efectuate 73 de percheziţii domiciliare în dosarele penale aflate în lucru. Totodată, au fost indisponibilizate bunuri provenite din infracţiuni în valoare de 1.683.487 de lei.

S-au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 113.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 5.000 de lei pentru nereguli vizând comerţului ilegal, siguranţa transporturilor pe apă, braconajul piscicol şi contrabanda. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate produse de carne, lactate, legume, peşte, instrumente ilegale de pescuit, ţigarete şi alcool, mai precizează IGPR.

Poliţiştii au mai intervenit în 21 de cazuri pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate, cum ar fi accidente sau incidente la calea ferată, întârzieri de trenuri de călători şi aeronave, evenimente cultural - artistice, arată sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...